Πραγματοποιήθηκε το 17ο Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ


Με θέμα: «Η χρήση μοντέλων στις Βιολογικές Επιστήμες»

Ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, με μεγάλη επιτυχία, το 17ο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριό του, με θέμα: «Η χρήση μοντέλων στις Βιολογικές Επιστήμες».

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΠΑΝ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Βιολογίας/Φυσιογνωστικών και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε, ως εκπρόσωπος του ΥΠΠΑΝ, η ΕΜΕ Βιολογίας/Φυσιογνωστικών, κυρία Παναγιώτα Μυλωνά.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ κ. Ανδρέας Σοφοκλέους, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Κώστας Χατζησάββας, ο εκπρόσωπος της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου, κ. Μίκης Χατζηνεοφύτου και η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, κυρία Σοφία Πλατανιστιώτη.

Τον ρόλο του επιστημονικού συντονιστή είχε ο Δρ Κυριάκος Φελέκκης, πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στο συνέδριο μίλησαν εκλεκτοί πανεπιστημιακοί καθηγητές-ερευνητές, οι παρουσιάσεις των οποίων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων, μέχρι το τέλος.

Οι ομιλητές του συνεδρίου, με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν οι πιο κάτω:

Δρ. Ελευθέριος Ζούρος. Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Δρ. Χρίστος Παπανεοφύτου. Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δρ. Χρυσούλα Πιτσούλη. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δρ. Βασιλική Γκρέτση. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Ζωής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Dr. Jan Richter. Μοριακός Ιολόγος του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας της Σχολής Μοριακής Ιατρικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Ο σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές για τις εξαιρετικές ομιλίες τους, τον επιστημονικό συντονιστή και όλους τους συνέδρους που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εργασίες του 17ου συνεδρίου του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ. Ανανεώνει τη συνάντηση για την επόμενη χρονιά, στο 18ο συνέδριο του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ και πιστεύει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες απουσίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φωτογραφικό υλικό, καθώς και οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα του συνδέσμου μας: http://www.biosyn-oelmek.org/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










758