«Αλλαγή»: Αμετανόητη η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ στην προώθηση των Ακελικών θέσεων στην Παιδεία


Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» με ανκοίνωσή της «εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την τελευταία ανακοίνωση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ με την ανακοίνωσή της αυτή, συνεχίζει τον κατήφορο στην υιοθέτηση των πάγιων θέσεων του ΑΚΕΛ στα εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα, στο θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και με αυτή την ανακοίνωσή της, καταδεικνύει ότι παραμένει αμετανόητη στη μετατροπή της Οργάνωσή μας σε Παράρτημα του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ. Μια απλή ανάγνωση των ανακοινώσεων της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ φανερώνει ότι ακολουθεί πιστά τη γραμμή του ΑΚΕΛ και βρίσκεται μακριά από το ήθος που χαρακτήριζε διαχρονικά τις ανακοινώσεις της Οργάνωσής μας.

Η νομοθεσία για τις εξετάσεις Τετραμήνων έχει ψηφιστεί το 2017 και έχει τροποποιηθεί δύο φορές, το 2019 και το 2020. Το  2017, όταν ψηφίστηκε η βασική νομοθεσία, ήταν στη βάση της πρότασης του ΔΗΚΟ. Είναι γνωστή η στενή σχέση του νυν προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ με το εν λόγω κόμμα, όπως είναι γνωστό ότι τους συμβούλευσε να αρχίσουν οι εξετάσεις Τετραμήνων από το Λύκειο. Οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας των τετραμήνων, του 2019 (η γνωστή πρόταση του κ. Πανίκου Λεωνίδου) και του 2020, έγιναν μετά από εισηγήσεις της σημερινής ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ.

Άρα το σημερινό ηγετικό σχήμα της ΟΕΛΜΕΚ έπρεπε να ντρέπεται να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον των Τετραμήνων, όταν αυτή διαχρονικά είχε συμμετοχή στη διαμόρφωσή τους».




Comments (1)

  1. Παύλος Λειβαδώτης:
    Apr 18, 2022 at 08:11 AM

    Η αντικειμενική αξιολόγηση είναι επιβεβλημένη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οποιοδήποτε αντικέιμενο διδάσκεται χωρίς αξιολόγηση είναι σαν να μήν έγινε. Δεν θα πήγαινα σε γιατρό που πήρε το πτυχίο χωρίς εξετάσεις, ούτε θα καλούσα ηλεκτρολόγο που πήρε την άδεια του χωρίς εξετάσεις. Οι εμμονές μερικών μελών της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ τόσο για τις εξετάσεις τετραμήνων όσο και την διαχείρηση της πανδημίας μειώνουν το κύρος του συνόλου των καθηγητών. Είναι καιρός οι συνάδελφοι να διαχωρήσουν την θέση τους σημόσια, με στεντώρια φωνή, για σταλέι το μύνημα σε όλους.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1007