Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών o Γαβιήλ Μηνάς


Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή» και Λυκειάρχης Γαβιήλ Μηνάς.Ο πρόεδρος της «Αλλαγή» Δημήτρης Ταλιαδωρος ανακοινώνοντας την είδηση του θανάτου του Γαβριήλ Μηνά αναφέρει:

«Ως Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» σε ευχαριστούμε για όσα ανεκτίμητα πρόσφερες στην ελληνική παιδεία της Κύπρου μας. Σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου για την ελληνική γλώσσα, όχι μόνο για την ορθή χρήση της ως εργαλείου επικοινωνίας, αλλά και ως ακρογωνιαίου λίθου της εθνικής μας υπόστασης. Σε ευχαριστούμε για όσα αγωνίστηκες και πέτυχες στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό, τα οποία κατοχυρώνουν την αξιοπρέπεια και το κύρος του Έλληνα Κύπριου εκπαιδευτικού. Υπήρξες δάσκαλος και μέντορας πολλών από μας. Σε ευχαριστούμε, σε ευγνωμονούμε. Το όραμα γενεών Ελλήνων της Κύπρου μπορεί, δυστυχώς, να κατορθώσαμε να το «αυτοματαιώσουμε». Το συστατικό στοιχείο, όμως, του οράματός μας, την Ελληνικότητά μας, δεν θα μας την αφαιρέσουν ποτέ».

Από την πλούσια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Paideia-News παραπέμπουμε σε δυο πρόσφατες τιμητικές εκδηλώσεις- βραβεύσεις του Γαβριήλ Μηνά.

Το βιογραφικό του Γαβριήλ Μηνά μεσα από την ομιλία του Δημτρη Ταλιαδώρου που εκφώνησε στη διάρκεια της τελετής  εκδήλωσης που οργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού στις 29 Ιανουαρίου 2019, στο Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου ΕΔΩ

Η  Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου τίμησε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, τον . Γαβριήλ Μηνά, εκπαιδευτικό,ΕΔΩ.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα ανακοινωθεί αργότερα.




Comments (1)

  1. Αλίκη Πέτρου :
    May 15, 2022 at 10:33 PM

    Αιώνια ας είναι η μνήμη του.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










881