Η ΟΕΛΜΕΚ αλλάζει υποκάμισο, ντύνεται στα κόκκινα...


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ*

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου και τη συντριπτική νίκη της «ΑΛΛΑΓΗΣ» η οποία με το 37% των ψήφων που έλαβε αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, διευρύνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη κίνηση σε 12 ποσοστιαίες μονάδες, έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η «ΑΛΛΑΓΗ» από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, οι τρείς ηττημένες κινήσεις «Προοδευτική», «ΔΗΚΙ» και «Νέα Κίνηση» συνασπίστηκαν με μοναδικό στόχο τον αποκλεισμό της  «ΑΛΛΑΓΗΣ» και με έπαθλο τον διαμοιρασμό της προεδρίας της ΟΕΛΜΕΚ.

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές και ακόμα αναμένουμε να μας παρουσιάσουν τίς προγραμματικές τους θέσεις, να μας πουν που συμφωνούν και τι θα επιδιώξουν κατά τη διάρκεια της τριετίας.

Το μόνο που δημόσια ανακοίνωσαν είναι η συμφωνία για τον διαμοιρασμό της προεδρίας της ΟΕΛΜΕΚ, με βασικό χαρακτηριστικό που εύστοχα χαρακτηρίστηκε ότι η ΟΕΛΜΕΚ αλλάζει τους προέδρους σαν τα υποκάμισα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μια συνεργασία, η οποία δεν εδράζεται πάνω σε συγκεκριμένους στόχους, επιδιώξεις και διεκδικήσεις και η συχνή εναλλαγή και η ανακατανομή των ρόλων στην ηγεσία, με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αυτούς που στο τέλος της ημέρας ζημιώνει είναι τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και την οργάνωση μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η ΟΕΛΜΕΚ παρουσιάζει μια μίζερη ηγεσία χωρίς σκοπό, στόχο και προσανατολισμό, μια ηγεσία η οποία είναι δέσμια της «Προοδευτικής»  και του πολιτικού κόμματος που αυτή εκπροσωπεί.  Μια ηγεσία η οποία εκφέρει καθημερινά ένα καταγγελτικό, αντιπολιτευτικό και αρνητικό λόγο, που αντί να λειτουργεί ως Συνδικαλιστική Οργάνωση συμπεριφέρεται και λειτουργεί ως κόμμα της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να διεκδικήσει και να πετύχει έστω και τα ελάχιστα για τους συναδέλφους.

Η τρίτη και τελευταία χρονιά αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη από τις δύο προηγούμενες. Την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ αναλαμβάνει η «Προοδευτική» με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος να σημειωθεί ότι την πενταετία 2008-2013 που το ΑΚΕΛ ήταν στην εξουσία, ο ίδιος ήταν το δεξί χέρι του εκάστοτε ΑΚΕΛικού Υπουργού, αφού ήταν  αποσπασμένος  στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, και μοιραία απέναντι στην ΟΕΛΜΕΚ.

Το ερώτημα είναι πώς ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την εργοδοσία και στάθηκε απέναντι στους εκπαιδευτικούς και στην οργάνωση τους, είναι δυνατόν σήμερα να μπορέσει να τους εκπροσωπήσει.

Είναι προφανές ότι ένας πρόεδρος ο οποίος είναι αγκιστρωμένος στον κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ, θα χρησιμοποιήσει την οργάνωση για την επίτευξη των πολιτικών στόχων του συγκεκριμένου κόμματος, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των συναδέλφων και της Οργάνωσης μας, όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Μετά την τριετία 2017-2020 η ΟΕΛΜΕΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε μια δεύτερη χαμένη τριετία. Καλείται η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να αφήσει κατά μέρος τις κομματικές της εξαρτήσεις και επιτέλους να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τις ειδικότητες, και με σοβαρότητα  και υπευθυνότητα να καταθέσει προτάσεις και να μπει σε ένα διάλογο για την επίλυση τους. 

 *Γενικός Αντιπρόσωπος «ΑΛΛΑΓΗΣ»

Βοηθός Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1636