Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής: Ψηφιακή υποβάθμιση, με την υπογραφή του ΥΠΠΑΝ


Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Πληροφορικής αναφέρει:

«Σε όλες τις συναντήσεις του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής (τουλάχιστον 3 συναντήσεις, τα τελευταία 2 χρόνια), με τον κ. Υπουργό Παιδείας, ο κ. Υπουργός, εκθείαζε την σημαντικότητα της Πληροφορικής και του ψηφιακού αλφαβητισμού των μαθητών, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως παρακολουθούμε ότι το ΥΠΠΑΝ, προβαίνει σε ενέργειες που κάθε άλλο παρά προωθούν την ψηφιακή αναβάθμιση.

Ως Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση μας για την μονομερή, και ατεκμηρίωτη επιστημονικά, απόφαση του ΥΠΠΑΝ, να προωθήσει νομοσχέδιο μέσω του οποίου η Πληροφορική, καθώς και άλλα μαθήματα Θετικών Επιστημών, δεν θα εξετάζονται, μέχρι και την Β Λυκείου.

Δεν μπορεί μια τάχα διόρθωση στις στρεβλώσεις, των ήδη προβληματικών εξετάσεων τετραμήνων, να θυματοποιεί για ακόμη μια φορά τους μαθητές και να ενταφιάζει τα μαθήματα των Θετικών Επιστημών.

Θέση μας είναι ότι οι μαθητές μέχρι και την Γ Λυκείου, θα πρέπει να έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους εξετάσεις, γιατί θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τη δομή της εξέτασης και να έχουν συνεχή τριβή με τα μαθήματα που επέλεξαν.

Θα μπορούσαν οι εξετάσεις των εξεταζόμενων μαθημάτων, να γίνονται μια φορά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί πολύτιμος διδακτικός χρόνος.

Καλούμε το ΥΠΠΑΝ, να αποσύρει την συγκεκριμένη απόφαση και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συζήτηση(επιθεωρητές, σύνδεσμοι ειδικοτήτων, κλπ).

Τέλος θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αξιολόγηση των αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων στο Λύκειο, εκεί που η Πληροφορική υπάρχει ως μάθημα κοινού κορμού, μόνο στην Α Λυκείου, και στις 2 επόμενες τάξεις,  γίνεται αποκλεισμός μαθητών, από το να επιλέξουν τα εξαιρετικά χρήσιμα και ενδιαφέροντα μαθήματα των Εφαρμογών Πληροφορικής και Δικτύων Υπολογιστών».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1134