ΟΕΛΜΕΚ: O εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή


Με ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει: 

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄, που έδωσε προσχηματικά την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, και να πραγματώσει τα προδιαγεγραμμένα στρατηγικά και επεκτατικά της σχέδια.

O εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, που οδήγησαν στη διαίρεση της πατρίδας μας και μαζί στο δράμα των αγνοουμένων, των χιλιάδων προσφύγων και νεκρών, των εγκλωβισμένων, μιας ανυπολόγιστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής καταστροφής, αλλά και στο έγκλημα του εποικισμού.

Σαράντα οκτώ χρόνια από τότε, η χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής. Τις μνήμες εκείνων των ημερών, όσο οδυνηρές κι αν είναι, οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, προκειμένου να μας βοηθήσουν στη συνέχιση του δύσκολου αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Σήμερα, παρά το βεβαρημένο διεθνές περιβάλλον και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την ανθρωπότητα, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σε συνθήκες Δημοκρατίας και απόλυτου σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μια λύση, η οποία θα οδηγήσει στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες, υπό συνθήκες ασφαλείας, καθώς, επίσης, και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό και κυρίως για τις νέες γενιές των Ελληνοκυπρίων, των Τουρκοκυπρίων, των Αρμενίων, των Λατίνων και των Μαρωνιτών συμπατριωτών μας».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


510