Έκκληση του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ για εγγραφή στο Μητρώο Γυμναστών


«Η σύσταση του «Συμβουλίου Εγγραφής Γυμναστών» θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του συνόλου των Γυμναστών αλλά και στην ανάδειξη της Επιστημονικότητας μας»

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου 2022 για σύσταση από τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας εννεαμελούς “Συμβουλίου Εγγραφής Γυμναστών” αποτελεί για τον κλάδο δικαίωση  ενός πολύχρονου αγώνα. Τα οφέλη που θα αποκομίσει ο κλάδος  δεν περιστρέφονται γύρω από το οικονομικό, αλλά είναι πολλαπλά για την κοινωνία, τόσο στην ασφάλεια αλλά και στην υγεία όλων των αθλούμενων. 

Η σύσταση του «Συμβουλίου Εγγραφής Γυμναστών» θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του συνόλου των Γυμναστών αλλά και στην ανάδειξη της Επιστημονικότητας μας, η οποία έχει αμφισβητηθεί λόγω παραλείψεων και παραβλέψεων “ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ” σε κέντρα αποφάσεων για σκοπούς  μόνο του οικονομικού κέρδους. 

Το ότι δήλωναν  Γυμναστές, άτομα που δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα από τον νόμο που είναι σε ισχύ (95/95)  και που ορίζει ποιοι μπορούν να ονομάζονται και να εργάζονται ως Γυμναστές απαιτούσε θράσος. Θράσος που αποκτήθηκε με την ανοχή  καταπάτησης του νόμου που έγινε όμως από τις παραλείψεις  της Πολιτείας και της αδυναμίας που επέδειξε πολλά χρόνια τώρα. Με την  απόφαση  αυτή τα φαινόμενα αυτά θα ελέγχονται και οι «επιτήδειοι»  προφανώς θα σταματήσουν  να παραβιάζουν το δικαίωμα στην άθληση των πολιτών.

Ευχαριστούμε το Υπουργικό Συμβούλιο για την απόφαση σύστασης του Συμβουλίου Εγγραφής, αλλά ιδιαίτερα τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος έδειξε αποφασιστικότητα, προώθησε και στήριξε το δίκαιο αίτημα μας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους Φυσικής Αγωγής, Διορισμένους και Αδιόριστους να εγγραφούν στο Μητρώο Γυμναστών. Πληροφορίες για τα απαιτούμενα και διαδικασίες  εγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1515