Χαιρετισμός ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς


Σε εκπαιδευτικό επίπεδο, η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς θα επιφέρει δυσκολίες λόγω της πολιτικής του ΥΠΑΝ σε σχέση με τις Εξετάσεις Τετραμήνων στο Λύκειο, οι οποίες επεκτείνονται από φέτος και στο Γυμνάσιο

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022–2023, η ΟΕΛΜΕΚ απευθύνει προς τους εκπαιδευτικούς το ακόλουθο χαιρετισμό:

«Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΟΕΛΜΕΚ σας απευθύνει  εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς και σας εύχεται καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και καλωσορίζουμε στη Δημόσια Εκπαίδευση τους διακόσιους τέσσερις (204) νέους/ες συναδέλφους/-ισσες που έχουν μονιμοποιηθεί, καθώς, επίσης, και τις εκατοντάδες συμβασιούχων συναδέλφων/-ισσών μας που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο τη νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023.  Με την ευκαιρία αυτή τους/τις καλούμε να ενταχθούν στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ, τον ιστορικό συνδικαλιστικό φορέα των Εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που σε λίγους μήνες συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας και δράσης, και η οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια, σοβαρότητα και μεθοδικότητα για τα δικαιώματα και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και για την υπεράσπιση και περαιτέρω αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η νέα σχολική χρονιά ευελπιστούμε ότι θα μείνει ανεπηρέαστη, στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό, από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, που επιβάρυναν σε σημαντικό βαθμό το έργο των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων τις τρεις προηγούμενες σχολικές χρονιές, κατά τις οποίες οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί κράτησαν όρθια την εκπαιδευτική διαδικασία καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια.

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, η νέα σχολική χρονιά αναμένουμε ότι θα σηματοδοτήσει επιτέλους την άρση της αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοι/-ισσες που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1/10/2011, με την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος. Το θέμα βρίσκεται, μετά τις πολυετείς συστηματικές προσπάθειες της ΟΕΛΜΕΚ και των άλλων συνεργαζόμενων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, και αναμένουμε την προώθηση προς ψήφιση των δύο σχετικών Νομοσχεδίων το συντομότερο.

Παράλληλα, με τον ίδιο συστηματικό τρόπο θα προωθήσουμε την αδήριτη ανάγκη αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων στη Μέση Εκπαίδευση, αφού έχουν διαφανεί ξεκάθαρα τα προβλήματα που προκαλεί το δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών αναγκών που καλύπτονται από έκτακτους διορισμούς.

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο, η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς θα επιφέρει δυσκολίες λόγω της πολιτικής του ΥΠΑΝ σε σχέση με τις Εξετάσεις Τετραμήνων στο Λύκειο, οι οποίες επεκτείνονται από φέτος και στο Γυμνάσιο, γεγονός που δεν λειτουργεί προς όφελος των μαθητών/-τριών, των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου. Για το συγκεκριμένο θέμα η ΟΕΛΜΕΚ βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Οργανώσεις των γονέων και των μαθητών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών τους.

Τέλος, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα επηρεαστεί από τις δύσκολες κλιματικές συνθήκες, με το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει μετουσιώσει ακόμα σε οριστικές πολιτικές αποφάσεις τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις του για εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα πιο πάνω αποτελούν μόνο μερικά από τα δεκάδες εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα που διαχειρίζεται η Οργάνωσή μας. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια,  σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε πολλά αιτήματα που μας αφορούν, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά, να αναδειχθούν και να επιλυθούν για το καλό του Δημόσιου σχολείου.

Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


539