ΔΗΚΙ Καθηγητών: ΟΧΙ σε πολιτικές που πλήττουν το Δημ. Σχολείο και προωθούν την ιδιωτικοποίηση του


ΟΧΙ σε «εργοδότες και επιμελητήρια» στο Δημόσιο Σχολείο.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών( ΟΕΛΜΕΚ), με ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις σημερινές (29/9/2022) δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, που έγιναν σε πρωϊνό debate, ότι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός  « πρέπει να γίνεται όχι από Καθηγητές αλλά από εργοδότες και επιμελητήρια» και καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο και γενικά την κοινωνία σε συστράτευση για την προστασία του Δημόσιου Σχολείου. Τέτοιου είδους δηλώσεις και θέσεις , δυστυχώς, στέλλουν το μήνυμα της υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου και του εξευμενισμού  της  ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.)  Καθηγητών, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την υλοποίηση τέτοιων θέσεων, όπως τις εξέφρασε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, οι οποίες  στοχεύουν , πέραν των άλλων, και στην απόλυση πέραν των 200 καθηγητών της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ), οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται να φέρουν, εν μέσω  πολλαπλών προβλημάτων, σε πέρας το δύσκολο έργο τους και να στηρίξουν αλλά και να συμβουλεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χιλιάδες των μαθητών.

«Διερωτώμαστε  πραγματικά  από που και ως που και στη βάση  ποιας λογικής να  εισηγούνται κάποιοι να αναλάβουν το σημαντικό αυτό καθήκον του Συμβούλου Επαγγελματικής Αγωγής  «εργοδότες και επιμελητήρια» .

 Ως  ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) δηλώνουμε τη σταθερή υποστήριξή μας, όπως πράττουμε εδώ και χρόνια , προς την ειδικότητα και τους συνάδελφους  ΣΕΑ αλλά και την αποφασιστικότητά  μας, μέσα από την Οργάνωσή μας ΟΕΛΜΕΚ, να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση τέτοιων απαράδεκτων θέσεων που υπονομεύουν το Δημόσιο Σχολείο και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1468