Συνταξιοδοτικό, ώρα μηδέν


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ*

Αγανάκτηση και οργή  προκαλεί στους ανασφάλιστους συναδέλφους η στάση που τηρεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία με διάφορα τεχνάσματα και λαικίστικες προσεγγίσεις από μερίδα βουλευτών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, κωλυσιεργεί την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό σχέδιο των δημοσίων υπαλλήλων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος, όπου από την μια, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι συντεχνίες στο σύνολο τους έχουν συμφωνήσει και υπογράψει δύο σχετικές συμφωνίες με την Κυβέρνηση, και από την άλλη, η Βουλή και συγκεκριμμένα η Επιτροπή Οικονομικών αρνείται να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, προβάλλοντας διάφορες αιτιάσεις και τεχνάσματα.

Η στάση μερίδας βουλευτών της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει η κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την έκρηξη οργής, από τις χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους και από όσους επηρεάζονται από τη σχετική κωλυσιεργία, αφού βλέπουν το συνταξιοδοτικό ζήτημα να έχει μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι στα χέρια συγκεκριμμένων βουλευτών και κομμάτων. Γι’ αυτό καλείται η πρόεδρος της Επιτροπής όπως προωθήσει ΑΜΕΣΑ στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για ψήφιση. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτα η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ είναι εξαφανισμένη και φαίνεται να βρίσκεται σε ΑΦΑΣΙΑ και σε ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ. Πρέπει να κατανοήσει επιτέλους η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, ότι είναι και  συνδικαλιστική οργάνωση, ότι πρέπει να μάχεται καθημερινά για τα αυτονόητα δικαιώματα και τα δίκαια συμφέροντα των συναδέλφων και όχι να συμπεριφέρεται και να ενεργεί ως παρακλάδι συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και να ασχολείται στις συνεδρίες της με ανούσια πράγματα και ζητήματα.

Η ανοχή και η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί, γιατί νιώθουν ότι εμπαίζονται και χρησιμοποιούνται για προεκλογικές σκοπιμότητες.  Γι’ αυτό απαιτείται η ΑΜΕΣΗ προώθηση στην Ολομέλεια και  ψήφιση του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν  αντιμέτωποι  με την αντίδραση και την οργή των  αγανακτισμένων συναδέλφων όσοι εντός βουλής κωλυσιεργούν  και όσοι εκτός βουλής με την αδράνεια τους, επιτρέπουν  την κωλυσιεργία και την εσκεμμένη καθυστέρηση.

*Γενικός αντιπρόσωπος «ΑΛΛΑΓΗΣ»




Comments (1)

  1. Αστερω Χατζησάββα :
    Oct 06, 2022 at 12:36 PM

    Κάποιος σοβαρός πολιτικός η πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής Παιδείας να βάλει τέλος στον εμπαιγμό,την κοροϊδία,την εξαπάτηση τόσων μορφωμένων ανθρώπων που εργάζονται επί σειρά ετών στο δημόσιο ,χωρίς εξασφάλιση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων .


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1359