ΟΕΛΜΕΚ: Ακόμα ένα δείγμα άδικης και άνισης μεταχείρισης των Εκπαιδευτικών Αορίστου


«Καλούμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφήσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Με ανακοίνωσή της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

 « Η αναπομπή του «Περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικού) Νόμου του 2022» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της άδικης και άνισης μεταχείρισης που υφίστανται εδώ και χρόνια από την Πολιτεία οι Εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά η Πολιτεία, για αρκετά χρόνια, δεν αναγνώριζε το καθεστώς Αορίστου Χρόνου στην εκπαίδευση, αδικία που ανατράπηκε μετά από δικαστική απόφαση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η μη εφαρμογή του «Περί Καταβολής Φιλοδωρήματος σε Εργοδοτούμενους που απασχολούνται με Σύμβαση στην Κρατική Υπηρεσία (…) Νόμου του 2014» για τους Εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου, για τους οποίους εφαρμόστηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, κατόπιν ενεργειών της ΟΕΛΜΕΚ.

Αποκορύφωμα της αδικίας που υφίστανται οι Εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου, σε σχέση με τους εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία, αποτελεί η εξαίρεσή τους από τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2016 για τη Ρύθμιση της Απασχόλησης Εργοδοτούμενων Αορίστου και Εργοδοτούμενων Ορισμένου Χρόνου, όπου στον ορισμό της «δημόσιας υπηρεσίας» αναφέρεται το εξής απαράδεκτο:

«Δημόσια υπηρεσία σημαίνει υπηρεσία υπαγόμενη στη Δημοκρατία, αλλά δεν περιλαμβάνει υπηρεσία στο Στρατό, στην Εθνική Φρουρά, στην Αστυνομία και στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία».

Ως ΟΕΛΜΕΚ επισημάναμε εδώ και καιρό την αδικία και την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι Εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου.  Αποτέλεσμα των πιέσεων και ενεργειών μας ήταν η συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, καθώς και πρόσφατη ψήφιση του «περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικού) Νόμου του 2022», που αποτέλεσε ένα σωστό και σημαντικό βήμα προς την άρση των αδικιών.

Γι’ αυτό και καλούμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφήσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδεχτεί τον Νόμο, ώστε να συμβάλει στην άρση της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης των Εκπαιδευτικών Αορίστου Χρόνου. Τέλος, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη συνέχιση των αδικιών και τη θυματοποίηση των Εκπαιδευτικών Αορίστου Χρόνου».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


433