ΟΕΛΜΕΚ: Προβληματισμό προκαλεί ο διορισμός του Χαμπιαούρη στην ΕΕΥ


«Τώρα, μεταξύ άλλων, θα αξιολογεί τους εκπαιδευτικούς από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας».

 Με ανακοίνωσή η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

«Μεγάλο προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου ο διορισμός και η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίζει τα μέλη Ανεξάρτητων Επιτροπών, ωστόσο είναι εμφανής, μεταξύ άλλων, η απουσία γυναικών, η απουσία μελών που να αντιπροσωπεύουν τη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης κ.ά, γεγονός που προκαλεί, όχι για πρώτη φορά, ερωτήματα για τον τρόπο επιλογής και διορισμού των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Εκείνο όμως που εξοργίζει και αποτελεί πρόκληση για τον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου είναι ο διορισμός του πρώην Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις απαράδεκτες, απαξιωτικές και προσβλητικές του δηλώσεις για το Δημόσιο Σχολείο, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους τους στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, τους οποίους τώρα, μεταξύ άλλων, θα αξιολογεί από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Όπως θυμάται ολόκληρη η κοινωνία, η στάση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδρασή του εκπαιδευτικού κόσμου, με πρωτοφανείς πορείες διαμαρτυρίας, οι οποίες είχαν ως αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη πορεία στο Προεδρικό τον Αύγουστο του 2018, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 13.000 πολιτών (εκπαιδευτικών και μη).

Θεωρούμε ότι ο εν λόγω διορισμός ενδέχεται να διαταράξει το κλίμα συνεργασίας  της Οργάνωσής μας με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί εύλογη ανησυχία για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα μέλους της Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη τα καθήκοντα και τις ευθύνες της ΕΕΥ». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










670