Κινητικότητα Λυκείου Λινόπετρας στο Erasmus+ KA122 «Green Careers»


    Το Λύκειο Λινόπετρας, σε συνέχεια της υλοποίησης του Erasmus+ project  2022-1-CY01-KA122-SCH-000075916, πραγματοποίησε από τις 25 μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου στη Γένοβα της Ιταλίας κινητικότητα 22 μαθητών και μαθητριών με συνοδούς τους καθηγητές Μάριο Κυπριανού, Β.Δ., καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας και Ευγενία Χατζηιωάννου, καθηγήτρια Μαθηματικών. Στην  κινητικότητα αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που δεν τυγχάνουν ευκαιριών κινητικότητας.

 Στόχος του εν λόγω προγράμματος, πέρα από τη γνωριμία με τα πράσινα επαγγέλματα, είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχολείο υποδοχής Istituto Tecnico Trasporti e Logistica Nautico San Giorgio με υπεύθυνους τους καθηγητές Monica Giotto και Luigi Russo οργάνωσε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιείχε διαλέξεις από δύο εμπειρογνώμονες με θέμα τα πράσινα επαγγέλματα, ενεργό εμπλοκή των μαθητών και μαθητριών σε δραστηριότητες του Genoa Science Festival , επίσκεψη σε δύο καταστήματα προώθησης προϊόντων «Fair Trade», το Bottega Solidale και το ScartArt . Επιπλέον το σχολείο υποδοχής μας ξενάγησε στις κτηριακές του εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Γένοβα και στο Camogli, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα μαθημάτων στα δύο σχολεία-παραρτήματα. Φυσικά, πέρα από την επιμόρφωση, στο πλαίσιο του προγράμματος, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, το Λύκειο Λινόπετρας παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, με περιεχόμενο τη μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλούν οι άνθρωποι, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ανάγκης για τη φιλική προς το περιβάλλον ανθρώπινη συμπεριφορά.

Οι γνώσεις και εμπειρίες που αποκομίσαμε, καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες ήταν πρωτόγνωρες αλλά κυρίως ωφέλιμες αφού μας μετέφεραν πολύ εύστοχα, τα μηνύματα για την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας για το περιβάλλον.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










434