Σύνδεσμος Χημικών Καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ: Το ΥΠΑΝ απαξιώνει για άλλη μια φορά τις Φυσικές Επιστήμες


"Καλούμε το ΥΠΑΝ όπως προβεί στις κατάλληλες διορθώσεις ώστε να διεξαχθούν ξεχωριστές εξετάσεις και σε διαφορετικές ημερομηνίες όπως ήταν οι ετήσιες εξετάσεις".

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Χημικών Καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ – ΣΥ.ΧΗ.ΚΑ. αναφέρει:

«Τα μέλη του Συνδέσμου Χημικών Καθηγητών – ΣΥ.ΧΗ.ΚΑ. εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη στάση του ΥΠΑΝ απέναντι στις Φυσικές Επιστήμες, Φυσική, Χημεία και Βιολογία, τις οποίες απαξιώνει για άλλη μια φορά με τις πρόσφατες αποφάσεις του.

Στο Πρόγραμμα Εξετάσεων της Β΄ και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου για το Α΄ Τετράμηνο μείωσε τον εξεταστικό χρόνο της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τις έχει συμπεριλάβει σε μια εξέταση των 90 λεπτών.

Παράλληλα, υπερφορτίζει τους μαθητές με την προετοιμασία τριών μαθημάτων που ασχολούνται με διαφορετικά θέματα και έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη και τα οποία θα εξεταστούν την ίδια ημέρα, σε μία μόνο εξέταση.

Παρόλες τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το κράτος μας, για να προσανατολιστεί η Παιδεία μας στους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οδεύουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Καλούμε το ΥΠΑΝ όπως προβεί στις κατάλληλες διορθώσεις ώστε να διεξαχθούν ξεχωριστές εξετάσεις και σε διαφορετικές ημερομηνίες όπως ήταν οι ετήσιες εξετάσεις.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων, την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών – ΠΣΕΜ και την ΟΕΛΜΕΚ όπως διενεργήσουν με τη σειρά τους τις ανάλογες παρεμβάσεις προς όφελος της Παιδείας». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










556