Παρέμβαση ΣΕΔΜΕΚ για επεισόδια με εμπλοκή μαθητών και γονέων στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας


«Οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά στη σχολική μονάδα λύνεται μόνο μέσα από την εφαρμογή των σχολικών κανονισμών και των προνοιών της εκπαιδευτικής νομοθεσίας».

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου αναφέρεται στα πρόσφατα επεισόδια με την εμπλοκή των μαθητών και γονέων κατά των αποφάσεων της Διεύθυνσης Α’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και σημειώνει:

«Σε ότι αφορά στα πρόσφατα επεισόδια με την εμπλοκή μαθητών και γονέων σε οργανωμένη διαμαρτυρία εναντίον του Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Α’ στη Λευκωσία, ο Σύνδεσμος Διευθυντών/ντριών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής/Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ), επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

  1. Οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά στη σχολική μονάδα λύνεται μόνο μέσα από την εφαρμογή των σχολικών κανονισμών και των προνοιών της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά εξωθεσμική άσκηση πίεσης με στόχο την παρέμβαση σε αποφάσεις της Διεύθυνσης και του Καθηγητικού Συλλόγου. Ένα σχολείο, είναι μια κοινότητα μάθησης με συγκεκριμένο δομικό/θεσμικό πλαίσιο και παιδαγωγική οριοθέτηση όπως ορίζεται από τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης τους οποίους όλοι πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να λειτουργούμε νόμιμα.
  2. Στην περίπτωση όπου  μέλος της σχολικής κοινότητας θεωρεί ότι αδικήθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο, υπάρχουν οι νενομισμένες διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα στα οποία μπορεί να αποταθεί και να διεκδικήσει με δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά του».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










523