ΔΗΚΙ Καθηγητών: Ορόσημο για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών


«Η σταθερότητα, η υπευθυνότητα και η πίστη στη θέση για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών, απέφεραν τη θετική εξέλιξη στο συνταξιοδοτικό ζήτημα».

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΚΙ Καθηγητών αναφέρει: 

«Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών ( ΟΕΛΜΕΚ), εκφράζει την ικανοποίησή  της από την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να υπερψηφίσει τα δύο Νομοσχέδια σχετικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών και γενικά των κρατικών υπαλλήλων.

Η σημερινή ημέρα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, αποτελεί ορόσημο για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αφού μετά από μία μεγάλη υπερπροσπάθεια και συνεχείς αγώνες, που άρχισαν τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξε η θετικότατη αυτή εξέλιξη, τερματίζοντας την πολύχρονη αγωνία και αβεβαιότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών (και γενικά των κρατικών υπαλλήλων).   

Η υπομονή, η επιμονή, η διεκδικητική πολιτική, η υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε τα πέντε αυτά χρόνια στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για το σοβαρό αυτό ζήτημα,  η σταθερότητα και εμμονή στη θέση μας, χωρίς τις όποιες παλινδρομήσεις, για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών και ένταξή τους σε κρατικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, απέφερε το σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Η απόλυτη συνεργασία της ΟΕΛΜΕΚ αρχικά με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ και ακολούθως με τη ΠΑΣΥΔΥ και το Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου ( ΣΑΚ), με τις αμέτρητες μεταξύ μας συναντήσεις αλλά και συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών, συνέβαλαν στα μέγιστα και αποτέλεσαν το πιο σημαντικό πυλώνα για το σημερινό αποτέλεσμα στην ολομέλεια της Βουλής.

Η ψήφιση των δύο Νομοσχεδίων προνοεί ένταξη των εκπαιδευτικών, που μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011, σε κρατικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο ( δηλαδή θα είναι δικαιούχοι επαγγελματικής σύνταξης και εφάπαξ ποσού)  όπως, επίσης, και τερματισμό της φορολόγησης του εφάπαξ για όλους τους εκπαιδευτικούς για την υπηρεσία τους από 1.1.2013. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται πρόνοια, ώστε ο τερματισμός της φορολόγησης του εφάπαξ να καλύπτει και όσους αφυπηρέτησαν μετά την 1.1.2021.  

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών ( ΟΕΛΜΕΚ), όπως πρωτοστάτησε στην ένταξη, όσων μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011, σε κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο,  θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για συνταξιοδοτική αποκατάσταση και των συναδέλφων μας, που έχουν ήδη αφυπηρετήσει χωρίς τη λήψη συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. Οι δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών όπως, επίσης, οι τοποθετήσεις των βουλευτών στη σημερινή ολομέλεια της Βουλής για τους εν λόγω συναδέλφους για επίλυση της εκκρεμότητας αυτής, θα πρέπει να γίνουν, άμεσα, πράξεις. Ταυτόχρονα δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, τον αμετάθετο στόχο μας για συνεχή προσπάθεια και αγώνα με υπομονή και υπευθυνότητα για ανάκτηση όσων μας αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2011/2013».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










501