Αλλαγή: Κανένα ψήφισμα δεν μπορεί να διαγράψει την τεράστια εθνική προσφορά του Γεώργιου Γρίβα


«Έκκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Βουλή»

Με ανακοίνωσή της «η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» θεωρεί το τελευταίο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στο οποίο καλεί την Πολιτεία «να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα» ως προκλητικό, απαράδεκτο, εμπαθές και ανιστόρητο.

Κανένα ψήφισμα 23 βουλευτών δεν μπορεί να διαγράψει την τεράστια εθνική προσφορά του Γεώργιου Γρίβα, στη Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922) κατά του αιμοσταγούς Μουσταφά Κεμάλ, στην Πίνδο (1940-1941) κατά του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι, στην Ελλάδα κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944) κατά του Ναζισμού, στο Θησείο των Αθηνών (1944) κατά της κομμουνιστικής επιβουλής κατά της Ελλάδας, στην Κύπρο (1955-1959) κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας, στη Μανσούρα και την Κοφίνου (1964, 1967) κατά του τουρκικού επεκτατισμού. Ο Γ. Γρίβας Διγενής μόνο ενώπιον των τάφων των ηρωομαρτύρων της ΕΟΚΑ γονάτισε.

Η εμπάθεια του ΑΚΕΛ, το οποίο εισηγήθηκε το ψήφισμα, κατά του Γ. Γρίβα είναι γνωστή και αναμενόμενη. Είναι όμως ακατανόητη η παγίδευση των τριών κομμάτων (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ) σε ένα ιστορικό ατόπημα, που είναι χωρίς αντίκρισμα και αποτέλεσμα.

Καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Βουλή αύριο, 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17.30».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1148