Η ΟΕΛΜΕΚ προειδοποιεί με λήψη μέτρων λόγω τετραμήνων


«Καταγγέλλει την αναξιοπιστία και την ασυνέπεια που επιδεικνύει το ΥΠΑΝ σε σχέση με τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν τις εξετάσεις τετραμήνων».

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία συνήλθε στις 22 Δεκεμβρίου 2022 στη Λευκωσία, καταγγέλλει την αναξιοπιστία και την ασυνέπεια που επιδεικνύει το ΥΠΑΝ σε σχέση με τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν τις εξετάσεις τετραμήνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης

«Σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησε η ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας στις 12 Δεκεμβρίου 2022, η Οργάνωσή μας τόνισε την ανάγκη να ανακοινώσει το ΥΠΑΝ την εξεταστέα ύλη ενόψει των επικείμενων εξετάσεων Ιανουαρίου το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο Υπουργός Παιδείας. Σημειώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη απόφασή του, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια της πιο πάνω απόφασης, το ΥΠΑΝ σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ανέφερε «ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πριν τη διακοπή των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων τι θα περιλαμβάνεται στη γραπτή αξιολόγηση του Ιανουαρίου».

Ενώ λοιπόν υπήρχαν αυτές οι διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Παιδείας, δυστυχώς, αυτές δεν υλοποιήθηκαν για το σύνολο των μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, επιτείνοντας έτσι την αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμα φορά παρατηρούμε το φαινόμενο αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργού Παιδείας να ανατρέπονται ή/και να μην εφαρμόζονται σε χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας του Υπουργείου. 

Σημειώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές υποσκάπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλους τους τελευταίους μήνες, ώστε να μην δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα εξαιτίας της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων και ταυτόχρονα πυροδοτούν νέες εντάσεις και κρίσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστούν σε ανώτατο επίπεδο όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτές τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Οργάνωσή μας θα υποχρεωθεί εξαιτίας των ανεύθυνων χειρισμών συγκεκριμένων υψηλόβαθμων λειτουργών του ΥΠΑΝ, οι ενέργειες των οποίων πλήττουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση το Δημόσιο Σχολείο, να προχωρήσει στη λήψη μέτρων».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


725