ΔΗΚΙ Καθηγητών: Απορρίπτεται ασυζητητί η πρόταση του ΥΠΑΝ


Για διορισμούς με  σύμβαση μόνο από τους Πίνακες Διορισίμων

 Όχι σε μηχανορραφίες  σε βάρος των συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών ( ΔΗ.ΚΙ.) με ανακοίνωσής της «απορρίπτει ασυζητητί την πρόταση που κατέθεσε  την Πέμπτη 29.12.2022 ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις,  ώστε οι διορισμοί με σύμβαση από τη σχολική χρονιά 2023/2024, να γίνονται μόνο από τους Πίνακες  Διορισίμων. Είναι γνωστό ότι με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία οι διορισμοί με οποιοδήποτε καθεστώς  γίνονται ισότιμα  τόσο από τους Πίνακες  Διοριστέων όσο και από τους Πίνακες Διορισίμων, μέχρι την κατάργηση  του Πίνακα Διοριστέων την 1η Σεπτεμβρίου 2027. Κατά συνέπεια οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που διορίζονται από τον Πίνακα  Διοριστέων και που είναι ήδη διορισμένοι ( ή θα διοριστούν ως συμβασιούχοι ) έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει μαζί τους ή να μηχανεύεται τρόπους θυματοποίησης  και  απόλυσής τους.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών ( ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι δεν υπάρχει έδαφος συζήτησης μιας τέτοιας πρότασης  και ότι αυτό διαφάνηκε και από τις τοποθετήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΝ. Αξίζει να αναφερθεί  ότι η χθεσινή συνάντηση ορίστηκε από το ΥΠΑΝ για να ενημερωθούν οι Εκπαιδευτικές  Οργανώσεις  από το Γενικό Διευθυντή για τις σκέψεις του Υπουργείου,  σχετικά με το αίτημά τους για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), διαβεβαιώνει τους συμβασιούχους καθηγητές ότι ως  μία από τις Κινήσεις που βρίσκεται στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει κάθε έννοια ισότιμης αντιμετώπισης. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε τους συνάδελφους συμβασιούχους ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων, χωρίς καμία δέσμευση για διασύνδεση του αιτήματος αυτού με  οποιουδήποτε άλλο ζήτημα. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας  για άμεση έναρξη  διαλόγου  με το ΥΠΑΝ, για την εξεύρεση τρόπων αποκατάστασης όλων των συμβασιούχων καθηγητών ή και αντικαταστατών  που θα υπηρετούν  στο Δημόσιο Σχολείο  ή θα διοριστούν με σύμβαση, πριν από την ημερομηνία κατάργησης  του Καταλόγου Διοριστέων.

Τέλος, η ΔΗ.ΚΙ. καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), προειδοποιεί για μια ακόμη φορά, από τώρα, για τα σοβαρά προβλήματα που άρχισαν ήδη να διαφαίνονται λόγω της σταδιακής αύξησης των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου αλλά και του μεγάλου αριθμού συμβασιούχων εκπαιδευτικών και  καλεί το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΝ να καταθέσει, άμεσα, συγκεκριμένη πρόταση για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο επίλυσης των προβλημάτων και στρεβλώσεων σχετικά με τη σειρά των διορισμών και των μονιμοποιήσεων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1288