Προοδευτική Καθηγητών: Κατάργηση αυτής της παρωδίας εξετάσεων χθες


«Η ευθύνη γι’ αυτόν τον τραγέλαφο που ζούμε τα τελευταία χρόνια ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό της Παιδείας, που ακόμη και σήμερα στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, να διαχειριστεί το πρόβλημα και να δώσει λύσεις.» 

Με ανακοίνωσή της η Προδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει: 

«Σαν κερασάκι στην τούρτα προέκυψε σήμερα, πρώτη μέρα έναρξης των Εξετάσεων Τετραμήνων, η διαρροή θεμάτων του γραπτού των Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου. Τη στιγμή που η κοινωνία κατάλαβε τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι εξετάσεις για κάθε παιδί, τώρα που οι γονείς συνειδητοποίησαν το δράμα των παιδιών τους, τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι/-ες συμπολίτες/συμπολίτισσες μας αντιλαμβάνονται τον επικίνδυνο προσανατολισμό που έλαβε η Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, τώρα ακριβώς προέκυψε και το θέμα της διαρροής.

Κι όμως, πίσω από αυτή τη διαρροή κρύβονται οι μεγάλες αλήθειες για το μορφωτικό αγαθό που εμπορευματοποιήθηκε στην Κύπρο όσο ποτέ άλλοτε από αυτή την Κυβέρνηση, για τις αξίες που καταβαραθρώθηκαν, για τις διαδικασίες που απαξιώθηκαν, για την παραπαιδεία που οργίασε, για το σχολείο που μετατράπηκε σε εξεταστικό κέντρο, για τα παιδιά που θυματοποιήθηκαν, τον ανταγωνισμό που θέριεψε, για την Παιδεία, που μόνο Παιδεία δεν είναι.

Η ευθύνη γι’ αυτόν τον τραγέλαφο που ζούμε τα τελευταία χρόνια ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό της Παιδείας, που ακόμη και σήμερα στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, να διαχειριστεί το πρόβλημα και να δώσει λύσεις.  Μη αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που προκλήθηκε και τις διαστάσεις του προβλήματος, συμπεριφέρθηκε για άλλη μια φορά αλαζονικά και αψυχολόγητα προς τις χιλιάδες των παιδιών, εκδίδοντας μάλιστα μιαν ανυπόγραφη ανακοίνωση που καλούσε σε συνέχιση των εξετάσεων, ωσάν να μη συνέβη τίποτα. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η παραίτηση του Υπουργού είναι πια μονόδρομος και αποτελεί, αυτή τη στιγμή, την καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο…»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










512