ΣΕΔΜΕΚ: Τα όσα σχετίζονται με τη διαρροή θεμάτων πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, στο πλαίσιο ανεξάρτητης έρευνας


«Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της πολιτείας, για τη συνεκτίμηση της όποιας εκπαιδευτικής συνθήκης,  την αξιολόγησή της, την καταγραφή προβλημάτων και την κατάθεση εισηγήσεων για άμεσα διορθωτικά μέτρα».

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κυπρίων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου αναφέρεται στο χθεσινό περιστατικό διαρροής στις Εξετάσεις Τετραμήνων  και σημειώνει τα εξής:

«Ως ΣΕΔΜΕΚ, παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία αλλά και προβληματισμό, τα όσα σχετίζονται  με τη χθεσινή διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση, με όλες τις πτυχές που τη συνθέτουν (εμπλεκόμενοι/-ες, σκοπιμότητες, ενέργειες, παραλείψεις, διαχείριση του προβλήματος κ.λπ.) θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης έρευνας, με στόχο την απόδοση ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό το θλιβερό γεγονός και τα όσα θα πρέπει να διερευνηθούν κατά τρόπο αξιόπιστο και αντικειμενικό, δεν θα πρέπει στο πλαίσιο της όποιας κριτικής λαμβάνει χώρα, να ισοπεδώνεται η τιτάνια προσπάθεια των Διευθύνσεων των Δημόσιων Σχολείων και των Εκπαιδευτικών Λειτουργών του, να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις των Εξετάσεων Τετραμήνων, είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με αυτόν τον θεσμό. Ειδικότερα, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

  1. Οι Διευθύνσεις των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί κατέβαλαν εδώ και μήνες όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να διεξαχθούν αυτές οι εξετάσεις κατά τρόπον απολύτως σύννομο, αμερόληπτο, αξιόπιστο και πάντοτε σύμφωνο με τις οδηγίες της Αρμόδιας Αρχής. Οι Σχολικές Μονάδες με το ανθρώπινό τους δυναμικό αφιέρωσαν απίστευτο χρόνο και ανάλωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να υποστηρίξουν οργανωτικά και παιδαγωγικά τον εν λόγω θεσμό, αλλά και κάθε μαθητή και μαθήτρια ξεχωριστά.
  2. Οι συμπεριφορές των Διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών των Δημοσίων Σχολείων κινήθηκαν στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας και της ηθικής.
  3. Η συνεχής βελτίωση και διόρθωση στρεβλώσεων του εκπαιδευτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων,  αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων όσων εμπλεκόμαστε στην Εκπαίδευση. Ιδιαιτέρως εμάς, των Διευθυντών/-τριών των Δημοσίων Σχολείων, που εντελλόμαστε να ηγηθούμε των προσπαθειών για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και αξιολόγησης, με στόχο πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των μαθητών/-τριών μας.

Ως εκ τούτου θέτουμε, όπως πάντα πράτταμε, τους εαυτούς μας στη διάθεση της πολιτείας, για τη συνεκτίμηση της όποιας εκπαιδευτικής συνθήκης,  την αξιολόγησή της, την καταγραφή προβλημάτων και την κατάθεση εισηγήσεων για άμεσα διορθωτικά μέτρα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










991