Νέα Κίνηση Καθηγητών: Ψηφίζουμε συνέπεια


Με ανακοίνωσή της η Νέα Κίνηση Καθηγητών αναφέρει: 

 «Γιατί ψηφίζουμε Νέα Κίνηση Καθηγητών;

Διότι:

  1. Στη Νέα Κίνηση υπάρχει η βούληση και η δυναμική για εκσυγχρονισμό, εκδημοκρατισμό και αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να γίνει πιο παραγωγική και να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες του εκπαιδευτικού κόσμου. Εγκαινιάζουμε, ακόμη, ανοικτό διάλογο με όλους τους συναδέλφους και τις άλλες συνδικαλιστικές Κινήσεις, για καταστατικές τροποποιήσεις, ώστε τα προς συζήτηση θέματα να μεταφέρονται εντός των καθηγητικών συλλόγων, και να δίνεται δυνατότητα για ηλεκτρονικές τοποθετήσεις των μελών, οριζόντιο ψηφοδέλτιο χωρίς παρατάξεις ή αναλογική οριζόντια ψηφοφορία, επιστημονικές και τεχνικές επιτροπές κ.ά.
  2. Η Νέα Κίνηση δεν παίρνει κατευθύνσεις και δεν δίνει αναφορά σε κανένα εξωεκπαιδευτικό κέντρο (π.χ. κόμματα, κομματικές επιτροπές επαγγελματικών κλάδων, βουλευτές επιτροπής παιδείας , επιτροπές κομμάτων)
  3. Στη Νέα Κίνηση είναι ευπρόσδεκτος ο κάθε εκπαιδευτικός να συνδιαμορφώσει το όραμα και τις θέσεις για το Δημόσιο Σχολείο.
  4. Στη Νέα Κίνηση δεν υπάρχει κυρίαρχος κλάδος, αλλά όλοι όσοι συμμετέχουν στον διάλογο που γίνεται κάθε φόρα με σεβασμό και αναγνώριση της συνεισφοράς όλων ανεξαιρέτως των ειδικοτήτων στο εκπαιδευτικό οικοδόμημα της Μ.Ε., καταθέτουν προτάσεις που δεν προσβάλλουν και δεν πλήττουν κανένα. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τα εχέγγυα για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ανεξάρτητου, αυτόνομου καθηγητικού σχηματισμού μας.
  5. Η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυφωνία στο ψηφοδέλτιό μας είναι αδιαμφισβήτητο τεκμήριο. Το ίδιο και το ήθος και η αγωνιστικότητα των μελών και υποψηφίων μας. Ως Κίνηση, έχουμε αποδείξει πως έγνοια μας είναι το Δημόσιο Σχολείο να είναι ένας ουσιαστικός χώρος μάθησης, υγιούς κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης των ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Ως Κίνηση, έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως μέριμνά μας είναι η προστασία και η διασφάλιση του κύρους, της αξιοπρέπειας, των όρων και των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών.

 

Μετά τις εκλογές η Νέα Κίνηση Καθηγητών θα αξιοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων όσοι θέλουν να διαμορφώσουν θέσεις και όραμα, με γνώμονα το καλό του Δημόσιου Σχολείου. Παράλληλα, οι δίαυλοι που έχουν ήδη εγκαθιδρυθεί στη νέα εποχή, θα παραμείνουν ενεργοί, για να διαμορφώνεται η τοποθέτησή μας σε κάθε περίπτωση».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










815