Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ προς Μιχαηλίδου: Σκεφτείτε σοβαρά τους προβληματισμούς μας


Με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

 «Ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ, με προσοχή είδε τη πρόταση για την αξιολόγηση του μαθητή στη Μέση Εκπαίδευση που καταθέσατε και με προβληματισμό είδαμε τη αφαίρεση της Βιολογίας από εξεταζόμενο μάθημα στην Α΄ Γυμνασίου.  Πιο κάτω καταθέτουμε τους προβληματισμούς μας.

  • Οι φυσικές επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) εξακολουθούν ορθώς να εξετάζονται στις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου. Θα είναι καλύτερη η μετάβαση των μαθητών  στη Β Γυμνασίου αν έχουν εξετάζονται μια από τις 3 φυσικές επιστήμες στην Α Γυμνασίου.
  • Οι μαθητές Γυμνασίου καλούνται να παρακάθονται στους διεθνείς διαγωνισμούς PISA και  TIΜSS (Trends in International Mathematics and Science Study)οι οποίοι περιλαμβάνουν φυσικές επιστήμες και στους οποίους σε προηγούμενες χρονιές η Κύπρος λάμβανε μη τιμητικές γι’ αυτή θέσεις.
  • Η Βιολογία είναι μία από τις πλέον εξελισσόμενες επιστήμες ανά το παγκόσμιο και εν τούτοις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα όλο και υποβαθμίζεται. Μοναδικό εξεταζόμενο μάθημα με 1 διδακτική περίοδο στη Α΄ Λυκείου, μοναδικό μη εργαστηριοποιημένο μάθημα θετικών επιστημών (πλην Γ Λυκείου), μη συμπερίληψη της στην Ολιστική  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του ΥΠΑΝ και τώρα άλλο ένα χτύπημα.
  • Ακόμη και να μην εισακουστούμε στα προηγούμενα μας επιχειρήματα θα παρακαλούσαμε οι στηρίξεις στο μάθημα της Βιολογίας να μην σταματήσουν για να μη μείνουν κενά σε μαθητές σε ένα μάθημα στο οποίο θα εξετάζονται τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη. Αυτό θα λειτουργήσει ως μεγάλη διάκριση εναντίον ομάδας μαθητών μας.

Παρακαλούμε σκεφτείτε σοβαρά τα πιο πάνω επιχειρήματα και προβληματισμούς μας». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1840