«Αλλαγή»: Απαράδεκτη και ατυχέστατη η απόφαση της Διεύθυνσης του Λυκείου Παλουριώτισσας


Mε ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ «Αλλαγή» αναφέρει:

«Ως Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» θεωρούμε απαράδεκτη και ατυχέστατη την απόφαση της Διεύθυνσης του δεύτερου αρχαιότερου σχολείου της Λευκωσίας, του Λυκείου Παλουριώτισσας, να υπάρχει δικαίωμα σε κάποιους από τους μαθητές του – μουσουλμάνους στο θρήσκευμα - να αφαιρέσουν το λογότυπο του Σχολείου τους, το οποίο εικονίζει την Παναγία, από την καθημερινή τους στολή.

Η αιτιολόγηση της πιο απόφασης με επιχειρήματα όπως το 17,5% των μαθητών του συγκεκριμένου Σχολείου είναι μουσουλμάνοι δεν ευσταθεί και δεν αντέχει στη λογική. Η καλύτερη απάντηση στην πιο πάνω επιχειρηματολογία είναι η απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου του ιδίου του Λυκείου Παλουριώτισσας, η οποία αποκατέστησε τα πράγματα στην ορθή τους διάσταση.

Το ίδιο το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προσδιορίζει τον χαρακτήρα των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας. Αυτό τον χαρακτήρα έχουν χρέος και καθήκον οι διευθύνσεις των Σχολείων μας να διαφυλάττουν και να προβάλλουν ως πράξη ιστορικού και εθνικού αυτοσεβασμού.

Όπως πληροφορούμαστε η ανατροπή της απόφασης της Διεύθυνσης του συγκεκριμένου Σχολείου ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας. Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί και μας ξενίζει η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να επιλέξει να τηρήσει σιγή ιχθύος επί του θέματος. Ενός θέματος σοβαρού, γιατί αγγίζει τον χαρακτήρα της παιδείας μας». 
Comments (3)

 1. LOIZOS SEPOS:
  Sep 15, 2023 at 12:56 AM

  Που ήταν η ΑΛΛΑΓΗ τον Σεπτεμβριο του '19;
  ξεχασατε τις δηλωσεις σας;

  αντανακλαστικά μηδέν..Γιατί έχετε παράπονο τώρα;

  Λ. Σέπος

 2. Χαράλαμπος Χαραλάμπους Θεολόγος Εκπαιδευτικός :
  Sep 17, 2023 at 03:57 PM

  Ο Κύριος Σέπος, μέσα σε λίγες λέξεις
  έκανε 3 ερωτήσεις.
  Ας απαντήσει κάποιος της ΑΛΛΑΓΗΣ...

 3. Ευδοκία Ζορπίδου :
  Sep 17, 2023 at 05:46 PM

  Έλεος με αυτή την παραπληροφόρηση και τις υπερβολές

Add a new comment:Newsletter


3239