ΣΟΚΑΚ - ΟΕΛΜΕΚ: Μεροληπτική και άδικη η προκήρυξη θέσεων προαγωγής Β. Διευθυντή Μέσης Γενικής


Ο Σύνδεσμος Οικονομολόγων  Καθηγητών (ΣΟΣΑΚ) ΟΕΛΜΕΚ, με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου αναφέρει:

«Προς: Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Θέμα: Μεροληπτική και άδικη η προκήρυξη θέσεων προαγωγής  Β. Διευθυντή σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Έντιμη κα. Υπουργέ,

Θεωρούμε την ανακοίνωση και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την «Προκήρυξη Θέσεων Προαγωγής στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία» μεροληπτική και άδικη προς τον κλάδο των Οικονομολόγων καθηγητών Κύπρου.

121 θέσεις Βοηθού Διευθυντή Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και ούτε μία για τον κλάδο των Οικονομολόγων! Απόφαση που παραβιάζει κάθε αρχή δικαιοσύνης και ισότητας.

Παρακαλούμε την Υπουργό και τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης όπως αναγνωρίσει το λάθος και τροποποιήσουν την απόφαση τους λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη 200 Οικονομολόγων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό όπως γνωστοποιηθεί επίσημα ο τρόπος / κανονισμός κατανομής των θέσεων προαγωγής.

Από τα 50 Λύκεια της Κύπρου μόνο στα 6 θα υπάρχει Βοηθός Διευθυντής των Οικονομικών την επόμενη χρονιά! Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα καθήκοντα του κλάδου αφού έχουμε όλα μας τα μαθήματα εξεταζόμενα, 9 στο σύνολο, μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να καταλάβει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό Βοηθών Διευθυντών σε αναλογία καθηγητών θα είναι στο 3,5% σε αντίθεση με άλλους κλάδους που φθάνει μέχρι και το 14,5%!

Αν αναλογιστούμε ότι από την μια η οικονομία της Κύπρου στηρίζεται στις υπηρεσίες αλλά και από την άλλη η αυξανόμενη ανάγκη για προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας στα σχολεία αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η ενδυνάμωση του κλάδου των Οικονομολόγων και όχι η μηδενοποίηση του !

Με εκτίμηση,

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ                      

  Πρόεδρος Σ.Ο.ΚΑ.Κ.»                                                      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2682