Δέκα ζητήματα από τον ΣΕΔΜΕΚ στη Μιχαηλίδου που είναι καθοριστικά για την ενδυνάμωση του ρόλου των Διευθυντών


«Ως Σύνδεσμος είμαστε, όπως πάντα, στη διάθεση του Υπουργείου για έμπρακτη συνεργασία σε όλα τα ζητήματα αφού οι στόχοι είναι κοινοί» 

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου  ενημερώνει ότι:

«Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ως ΣΕΔΜΕΚ χαιρετίζουμε τις εξαγγελίες της Υπουργού που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διαβεβαίωσή της ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται ποικιλοτρόπως δίπλα από τους Διευθυντές, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν την κρατική και κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική.

Επειδή ακριβώς εμείς οι Διευθυντές έχουμε αρμοδίως αυτόν τον σημαίνοντα ρόλο, τονίσαμε εκ νέου ζητήματα που είναι καθοριστικά στην ενδυνάμωση του ρόλου μας ως εκπαιδευτικοί διοικητικοί ηγέτες και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι γίνονται άμεσα ή πρόκειται να γίνουν σύντομα και συγκεκριμένα, ενέργειες για τη ρύθμισή τους. Αυτά αφορούν, αλλά δεν εξαντλούνται, στα πιο κάτω:

  1. Πλήρη και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων.
  2. Πλήρη και άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων με Βοηθούς Διευθυντές, Β.Δ. Α’ και Διευθυντές.
  3. Πλήρη και άμεση στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής στη βάση των πολλαπλών αναγκών στήριξης προς τους μαθητές.
  4. Προγραμματισμό επιμορφώσεων, σχολικών χρονοδιαγραμμάτων και προτεραιοποίηση δραστηριοτήτων συμβατών με τις πραγματικότητες και τις ανάγκες των σχολείων.
  5. Πλήρη και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με Γραμματειακό προσωπικό σε συνεργασία με τους Διευθυντές (έγκαιρη ενημέρωση για μετακινήσεις, καθορισμός κριτηρίων στελέχωσης στη βάση των σχολικών αναγκών).
  6. Μείωση των μετακινουμένων τμημάτων και των υπερπλήρων σχολείων.
  7. Ισότιμη κατανομή υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα σχολεία (κλιματιστικά, Ανοικτά και Κλειστά Γυμναστήρια, Αίθουσες προβολών/εκδηλώσεων/θεάτρου κλπ).
  8. Μέτρα Ασφάλειας σε όλα τα σχολεία (επιτηρητές, κάμερες).
  9. Αποτροπή παρεμβάσεων γονέων ή άλλων σε σύννομες αποφάσεις των Διευθύνσεων και των Καθηγητικών Συλλόγων.
  10. Διάνοιξη σταθερών καναλιών επικοινωνίας ολόχρονα με τον ΣΕΔΜΕΚ έτσι που να αξιοποιηθεί η εμπειρογνωμοσύνη των Διευθυντών σε όλα τα επίπεδα (ανάγκες, εισηγήσεις για θέματα λειτουργικότητας και διαμόρφωσης εκπαιδευτικής πολιτικής, αναθεώρηση σχολικών κανονισμών, καλές πρακτικές κ.α.).

Ως Σύνδεσμος είμαστε, όπως πάντα, στη διάθεση του Υπουργείου για έμπρακτη συνεργασία σε όλα τα ζητήματα αφού οι στόχοι είναι κοινοί και αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου, στην ενδυνάμωση του ηγετικού ρόλου των Διευθυντών και στη διαφύλαξη του κύρους της θέσης τους.

Με την ευκαιρία παρουσίασης του νέου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης δεδομένων, απευθύναμε ως ΣΕΔΜΕΚ τις ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς εκείνους τους συναδέλφους της Πληροφορικής που ανέπτυξαν εδώ και χρόνια με δική τους πρωτοβουλία, και διέθεσαν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, ψηφιακά προγράμματα σχολικής διοίκησης, διευκολύνοντας με τον μέγιστο τρόπο όλες τις λειτουργίες των σχολείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










954