ΟΛΤΕΚ: Ο Υπ. Παιδείας είναι καιρός να περάσει από τη θεωρία στην πράξη


Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ), σε απάντηση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Τεχνική Εκπαίδευση ημερομηνίας 6/9/2019 επιθυμεί να αναφέρει τα πιο κάτω. 

«Η Οργάνωσή μας αναμένει από τον Υπουργό να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του ενδυναμώνοντας την Τεχνική Εκπαίδευση, τόσο στις δομές του Υπουργείου του όσο και στα σχολεία, πράγμα το οποίο θα επιφέρει αύξηση του ποσοστού των μαθητών, αλλά και ποιοτικότερη εκπαίδευση. 

Δυστυχώς παρά την έμφαση που, όπως υποστηρίζει ο ΥΠΠΑΝ, δίνει στην Τεχνική Εκπαίδευση αυτή έχει κολλήσει στο 19%, όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 49%!  Τυχόν αύξηση του ποσοστού των μαθητών που επιλέγουν να ακολουθήσουν Τεχνική Εκπαίδευση θα είχε άκρως θετικές επιπτώσεις για τον τόπο, κάτι που όλοι μηδενός εξαιρούμενου παραδέχονται.

Η ΟΛΤΕΚ είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί με όλες τις τες δυνάμεις για την Τεχνική Εκπαίδευση στην Κύπρο κατά τρόπο εποικοδομητικό και υπεύθυνο.

Εν κατακλείδι η ΟΛΤΕΚ αναμένει από τον Υπουργό την άμεση λήψη δραστικών μέτρων τα οποία θα οδηγήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση στη θέση που της αρμόζει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1065