ΟΛΤΕΚ για Εξετάσεις Τετραμήνων: Να επανεξεταστούν διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα


Με ανακοίνωση της η ΟΛΤΕΚ ενημερώνει:

«Στην τελευταία του συνεδρία στις 12 Σεπτεμβρίου, το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ, αποφάσισε τα ακόλουθα σε σχέση με το θέμα της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων από τη φετινή χρονιά στην Α’ τάξη των Τεχνικών Σχολών:

  1. Επαναβεβαιώνει την πλήρη και σαφή υποστήριξη του στην καθιέρωση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και θεωρεί ότι αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την Κυπριακή Παιδεία.
  2. Διαπιστώνει ότι όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε η Κυπριακή Βουλή και ιδιαίτερα η εγκύκλιος με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που στάλθηκε από το Υπουργείο, δημιουργήθηκε ένα σχέδιο γραφειοκρατικό, μη λειτουργικό, το οποίο αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει.
  3. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα και με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη στελέχωση των Σχολείων, ιδιαίτερα στην Τεχνική Εκπαίδευση, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου.
  4. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο στα θέματα των διαδικασιών και των χρονοδιαγραμμάτων.
  5. Θεωρούμε ότι μια σωστή βάση για το διάλογο αποτελεί το κείμενο – έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής που είχε διοριστεί από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας και στην οποία συμμετείχαν, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, το Υπουργείο Παιδείας και Πανεπιστημιακοί και ομόφωνα είχε γίνει αποδεκτή.
  6. Ελπίζοντας ότι δεν θα θυσιαστεί η ουσία για τις εντυπώσεις, το Υπουργείο θα επανεξετάσει το θέμα των διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων με στόχο την ορθότερη εφαρμογή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


908