ΠΑΣΚ-ΟΛΤΕΚ: Το ΥΠΠΑΝ δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των εκπαιδευτικών


 Με ανακοίνωσή της, η Κίνηση ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ αναφέρει:

 «Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των λανθασμένων αντανακλαστικών της Κυβέρνησης γενικότερα, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας ειδικότερα, που καταφέρνει να αναστατώσει την Κυπριακή Κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς. Και ενώ την Πέμπτη προσπάθησε να διορθώσει τα όσα αποφασίστηκαν την Τετάρτη και έκλεισε τα σχολεία σε όλη την Κύπρο (έστω και με χρονοκαθυστέρηση), επανήλθε το Σάββατο για να ζητήσει την παρουσία των Εκπαιδευτικών στα σχολεία, από το πρωί της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας πείσει, ότι μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να οργανωθεί διαδικτυακή εκπαίδευση που να αντικαταστήσει τις χαμένες διδακτικές περιόδους, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικότητες. Να θυμίσουμε ότι πριν είκοσι χρόνια ξεκίνησε μια τέτοια προσπάθεια που έμεινε στη μέση, ενώ ακολούθησαν μερικές ακόμη και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες πριν (το βράδι της Παρασκευής) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτυχε για Τεχνικούς λόγους να εκφωνήσει διάγγελμα στον Κυπριακό την ώρα που έπρεπε και το Υπουργείο παιδείας θα οργανώσει Διαδικτυακό σύστημα Εκπαίδευσης σε λίγες μέρες. 

Σε ότι αφορά την Τεχνική Εκπαίδευση η ΠΑΣΚ – Συνεργαζόμενοι, ζήτησε από την ΟΛΤΕΚ όπως συνέλθει αύριο το ΚΔΣ της Οργάνωσης για να απαντήσει στη νέα Κυβερνητική πρόκληση, επισημαίνοντας τα εξής :

 

  1. Η παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία τη Δευτέρα δεν έχει να προσφέρει οτιδήποτε θετικό, ενώ αντίθετα είναι συγκρούεται με τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν είτε στην Κύπρο, είτε στον υπόλοιπο κόσμο.
  2. Θα ήταν προτιμότερα τη Δευτέρα να συνέλθουν οι διευθυντικές ομάδες των σχολείων, οι οποίες θα μπορούσαν να επιληφθούν των θεμάτων που αναφέρονται στην εγκύκλιο. Από τις Διευθυντικές ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  3. Είναι αδύνατο στην Τεχνική Εκπαίδευση να γίνει διαδικτυακή Εκπαίδευση, γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή στα σχολεία, αλλά και επειδή η πλειοψηφία των μαθητών δεν διαθέτει Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και μόνιμη παροχή Ιντερνετ. Εκτός φυσικά αν το Υπουργείο δεν το ενδιαφέρει η Τεχνική, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις μας έχει συνηθίσει.

 

Η ΠΑΣΚ – Συνεργαζόμενοι έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ με τις θέσεις της ώστε να συζητηθούν σε ενδεχόμενη συνεδρία του ΚΔΣ, ταυτόχρονα όμως θεωρεί υποχρέωση της να τις δημοσιοποιήσει :

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΔΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΚ

 

  1. Η ΟΛΤΕΚ να καλέσει τα μέλη της (πλην Διευθυντών. ΒΔΑ και ΒΔ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ στα σχολεία τη Δευτέρα, εφόσον οι ίδιοι εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία τους. Όσοι δεν παρουσιαστούν να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τη διεύθυνση του σχολείου τους και την ΟΛΤΕΚ, η οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να τους στηρίξει.
  2. Καλεί τους Διευθυντές των Τεχνικών Σχολών ή άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπου υπηρετούν καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, να μην απαιτήσει φυσική παρουσία από όσους εκπαιδευτικούς δηλώσουν τηλεφωνικά την αδυναμία τους να παρουσιαστούν στο σχολείο.
  3. Θεωρεί ότι τα μέλη της ΟΛΤΕΚ, έχουν την υπευθυνότητα και την ωριμότητα να αποφασίσουν για την δική τους υγεία και την προστασία της οικογένειας και του περιβάλλοντος τους.
  4. Καλεί το Υπουργείο να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αναλογιστεί τι θα συμβεί, αν μετά από λίγες μέρες διαγνωστεί θετικός ένας εκπαιδευτικός ο οποίος την Δευτέρα θα βρίσκεται στο σχολείο του.  Ένα σενάριο που λίγο πολύ είναι αναμενόμενο.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1523