ΟΛΤΕΚ: Κατά γράμμα εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για επαναλειτουργία των σχολείων


Mε ανακοίνωσή της, η ΟΛΤΕΚ αναφέρεται στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και Συνομοσπονδιών Οργανωμένων Γονιών και σημειώνει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ενημέρωσε ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης όπως επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Μαΐου πλην της Γ τάξης τεχνικών Σχολών και Λυκείων οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, σε συνεδρίασή της συζήτησε τις κυβερνητικές αποφάσεις και θέλοντας να συνδράμει στη διαχείριση των επιπτώσεων που προκύπτουν από την πανδημία του κορονωϊου, θα συμβάλει στην προσπάθεια  για  την επιτυχή επαναλειτουργία των Τεχνικών Σχολών κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού αυτό είναι προς το συμφέρον του Δημόσιου Σχολείου αλλά και της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα.

 Η ΟΛΤΕΚ, τέλος, θεωρεί ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι η  κατά γράμμα εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν την επαναλειτουργία των σχολείων μας είναι απολύτως απαραίτητη ώστε να προστατευθούν οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο  προσωπικό των σχολείων μας.
Comments (1)

  1. Γεώργιος Καλλίδης, PhD:
    May 07, 2020 at 06:09 AM

    Για μια ασθένεια που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως με καταγραφή θανάτων καθημερινά δεν υπάρχουν πρωτόκολλα. Δε υπάρχουν πρωτόκολλα. Υπάρχουν μόνο προληπτικά μέτρα με κύριο τη κοινωνική αποστασιοποίηση. Αυτή καταργείται με τη επαναλειτουργία των σχολείων σε αυτό το στάδιο. Σας ρωτώ μπορείτε να επομιστείτε την ευθύνη για το θάνατο ενός μαθητή ή και ενός συναδέλφου; Συμπεριφέρεστε ως να έχει βρεθεί το εμβόλιο και έχει πάψει η πανδημία. Γιατί το υπουργείο έχει χρησιμοποιεί την εξ αποστάσεως παιδεία για την απασχόληση των μαθητών μόνο όπως μας έχει λεχθεί και δεν εφαρμόζει το πλήρες πρόγραμμα όπως κάνουν τα ιδιωτικά σχολεία αφού έστω και με καθυστέρηση όλα και απ όλες τις πλευρές λειτουργούν καλά; Μήπως μεταβαίνουμε όπως συνήθως από τη μια προχειρολογία στην άλλη; Αναλάβετε σωστά τις ευθύνες σας κυρίως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1027