Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου και Έδρας UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 υπογράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου και της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο καθορίζει το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς σε τομείς επιμόρφωσης, έρευνας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Ανδρέας Παπούλας και εκ μέρους της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Διευθυντής της Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού. Παρών στην υπογραφή του Μνημονίου ήταν και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου.

Προλογίζοντας τη σύντομη τελετή, ο κ. Ανδρέας Παπούλας αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τόνισε ότι η σχέση αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσω της υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου. Ανταπαντώντας, ο Δρ Αιμίλιος Σολωμού επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο φορέων θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προώθηση τόσο της παιδείας όσο και του πολιτισμού και πως η έδρα UNESCO διαχρονικά έχει μια γόνιμη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, με αντικείμενο τον διαπολιτισμικό διάλογο, την πολιτιστική κληρονομιά, την ειρήνη και την παιδεία. Τέλος, ο Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνεργασία που ξεκινάει και τόνισε τις προοπτικές που διανοίγονται με την υπογραφή του Μνημονίου και την υλοποίηση των στόχων του. Όπως αναφέρθηκε, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν μέλη του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την έδρα UNESCO.

 

 

 

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter464