Πρωτιά της Κύπρου στην 13η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής


Με τον Ιωάννη Παναγιώτου του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως

Πρωτιά στον ομαδικό διαγωνισμό της 13ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής πέτυχε ο  Ιωάννης Παναγιώτου του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως. Τόσο η διάκριση όσο και η προσπάθεια της Κυπριακής αποστολής ήταν αφιερωμένες στη μνήμη της Αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία έχασε τόσο άδικα και πρόωρα τη ζωή της σε τραγικό δυστύχημα στις 5 Αυγούστου 2019, την Ικαρία.

Η Κύπρος συμμετείχε στην 13η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής, η οποία διεξήχθη στην πόλη  Keszthely της Ουγγαρίας, από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου 2019 και σε αυτήν  συμμετείχαν 270 μαθητές από 47 χώρες. Τα μέλη της ομάδας της χώρας μας ήταν οι:

Παναγιώτου Ιωάννης - Λύκειο Αγ. Φυλάξεως

Γαβριήλ Παναγιώτης- Λύκειο Αγ. Φυλάξεως

Κωνσταντίνου Αναστασία - Λύκειο Λάτσιων

Συκαλλίδης Στέλιος - Αγγλική Σχολή Λευκωσίας

Αλεξόπουλος Ιωάννης - Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακάριου Γ΄

και επιλέχθηκαν μέσα από την  Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που διεξήχθη στις 20 Απριλίου 2019, με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Λυκείου από κάθε επαρχία της Κύπρου.

Η επόμενη Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Κολομβία τον Σεπτέμβριο του 2020. Όσοι μαθητές θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στην Κυπριακή αποστολή μπορούν να λάβουν μέρος στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2020.

Τέλος, η Ένωση Φυσικών Κύπρου ευχαριστεί θερμά όλους και όλες τους καθηγητές και καθηγήτριες Φυσικής που προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Κύπρο και χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Κύπρου στον Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αστρονομίας – Αστροφυσικής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συμβολή του στη διεξαγωγή των Ολυμπιάδων και την Τράπεζα Κύπρου, που βραβεύει τους μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς και τις Ολυμπιάδες που διοργανώνονται από την Ένωση Φυσικών Κύπρου.
Comments (2)

  1. Γ Στρατουράς:
    Sep 08, 2019 at 10:04 PM

    Μπράβο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές τους, είστε ωραίοι !!! Και όμως το αναλυτικό πρόγραμμα προσφέρεται φτάνει να μην κατατρέχεσε απο τον φόβο της μίζερης αντίληψης του επιθεωριτισμού !!

  2. Γ Στρατουράς:
    Sep 08, 2019 at 10:05 PM

    Μπράβο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές τους, είστε ωραίοι !!! Και όμως το αναλυτικό πρόγραμμα προσφέρεται φτάνει να μην κατατρέχεσε απο τον φόβο της μίζερης αντίληψης του επιθεωριτισμού !!


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

2453