19o Παγκύπριο Επιστημονικό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου


*Σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

*«Προκλήσεις και προοπτικές στο σύγχρονο σχολείο: μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση»

*24 – 25 Ιανουαρίου 2020 στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Οι σύγχρονες τάσεις στην παιδεία, σε ένα εκπαιδευτικό συγκείμενο διαρκώς μεταβαλλόμενο λόγω της γνωσιολογικής επανάστασης και της τεχνολογικής προόδου, επιβάλλουν μεθοδολογικές προσεγγίσεις, οι οποίες θα αναδείξουν τον πολυσήμαντο ακριβώς ρόλο που έχει να διαδραματίσει η παιδεία. Βασική πρόκληση παραμένει για τον/την κάθε εκπαιδευτικό όχι η απλή αναπαραγωγή της γνώσης, αλλά η εφαρμογή νέων, καινοτόμων, εξειδικευμένων και κυρίως εφαρμόσιμων πρακτικών στο εκάστοτε γνωστικό αντικείμενο. Κύριος σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληματίσει σε ένα πρώτο επίπεδο για την πρόσκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους μαθητές και να αναδείξει σε ένα δεύτερο επίπεδο πρακτικές που θα ενισχύσουν τη διδακτική πράξη. Η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα καθημερινής πρακτικής έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των ιδίων, την ενίσχυση της σχολικής τους μονάδας και κατά συνέπεια την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού Σχολείου, μέσα από το οποίο οι μαθητές θα αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον 21ο αιώνα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές/φοιτήτριες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές/ερευνήτριες,  οι οποίοι/-ες μπορούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο με ανακοινώσεις και εργαστήρια που θα επικεντρώνονται σε πρακτικές που θα ενισχύσουν τη διδακτική πράξη στο σύγχρονο σχολείο.

Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις ή εργαστήρια, μπορούν να υποβάλουν περίληψη της εργασίας τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο υποβολής που βρίσκεται στον ιστοχώρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου (http://www.eokcy.org/). Οι περιλήψεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ομίλου: eomilosk@cytanet.com.cy.

Τονίζεται ότι θα γίνει αποδεκτός περιορισμένος αριθμός εργασιών και ως εκ τούτου οι περιλήψεις για ανακοινώσεις ή εργαστήρια θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίουμε τη διαδικασία της τυφλής αξιολόγησης. Η κρίση της Επιτροπής (θετική ή μη) θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Το Συνέδριο εστιάζει στις πιο κάτω θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείονται και όσες άλλες απορρέουν από τον γενικότερο τίτλο:

Θ.Ε.1 Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα/Σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις

Θ.Ε.2 Νέες Τεχνολογίες

Θ.Ε.3 Διεπιστημονικότητα – Διαθεματικότητα

Θ.Ε.4 Επιμόρφωση – Ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού

Θ.Ε.5 Ειδική Διδακτική Μαθημάτων

Θ.Ε.6 Διαπολιτισμικότητα

Θ.Ε.7 Εκπαιδευτική Έρευνα

Δραστηριότητες – Εργασίες

- Εισηγήσεις διάρκειας 30΄

- Εργαστήρια διάρκειας 60΄

Στις πιο πάνω δραστηριότητες - εργασίες εντάσσονται επιστημονικές ανακοινώσεις, έρευνες, καλές πρακτικές, διδακτικά σενάρια, παρουσιάσεις εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικού λογισμικού, κ.ά. που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα και τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμπεριληφθεί η εργασία τους στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα πρέπει, μετά την έγκριση της περίληψής τους, να υποβάλουν το πλήρες κείμενο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση για τη διαδικασία της έκδοσης των Πρακτικών.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Ημερομηνία

 

Υποβολή Περιλήψεων για Αξιολόγηση

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019

 

Ανακοίνωση Αξιολόγησης Περιλήψεων

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019

 

Ανακοίνωση/Ανάρτηση Περιλήψεων

Από 1η Δεκεμβρίου 2019

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Από 15 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020

 

Ανακοίνωση Προγράμματος

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020

 

Υποβολή Κειμένου για Συμπερίληψη στα Πρακτικά

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020

 

Ανακοίνωση αξιολόγησης κειμένων για τα Πρακτικά

Μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

 

Ανάρτηση Πρακτικών στον σχετικό ιστοχώρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Μάρτιος - Απρίλιος 2020

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1137