Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδιόκτητου οικήματος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 τα εγκαίνια του ιδιόκτητου οικήματος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου «Χρήστος Θεοφιλίδης» στην παρουσία μελών, φίλων και συνεργατών του Ομίλου. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, ιδρυτικό μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου και τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος Κυπριανός Κουντούρης.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, κ. Ανδρέας Παπούλας, αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβη ο Όμιλος για την απόκτηση ιδιόκτητου οικήματος και στην απόφαση αυτό να ονομαστεί Οίκημα Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου «Χρήστος Θεοφιλίδης», εις μνήμην του πρώτου Προέδρου του Ομίλου Χρήστου Θεοφιλίδη. Ο κ. Παπούλας αναφέρθηκε επίσης και στις διάφορες δράσεις που προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του Ομίλου. Ανάμεσα στις δράσεις που προγραμματίζονται εντός του 2019 είναι η υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα (έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για θέματα παιδείας και πολιτισμού) και η διοργάνωση Ημερίδων στην Πάφο (6 Νοεμβρίου 2019), στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (20 Νοεμβρίου 2019) και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (11 Δεκεμβρίου 2019). Εντός του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Παγκύπριο Επιστημονικό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (24 – 25 Ιανουαρίου 2020) και η απονομή των Ετήσιων Βραβείων Ε.Ο.Κ. (6 Μαρτίου 2020).

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Χρήστου Θεοφιλίδη, ο γιος του Κρις Θεοφιλίδης ευχαρίστησε θερμά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κύπρου για την απόφασή του να ονομάσει το οίκημα σε Οίκημα Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου «Χρήστος Θεοφιλίδης», και ως ένδειξη αυτής της ευγνωμοσύνης δώρισε μια σειρά βιβλίων για εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Οικήματος.

Τέλος, στον δικό της σύντομο χαιρετισμό, η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη τόνισε ότι στα 25 χρόνια λειτουργίας του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου και πως οι διάφορες δράσεις που προγραμματίζονται αποδεικνύουν ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να έχει μια πετυχημένη παρουσία, προσφέροντας ποικιλοτρόπως στα θέματα παιδείας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1126