Το νέο Δ.Σ. της Γλωσσολογικής Εταιρείας Κύπρου


Κατά τη Γενική Συνέλευση της Γλωσσολογικής Εταιρείας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20/09/2019, διεξήχθησαν οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για διετή θητεία. Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, το νέο Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Αρμοστής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Γραμματέας: Σβιατλάνα Κάρπαβα, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Βοηθός Γραμματέας: Πόπη Θεοφάνους, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Ταμίας: Düriye Gokcebağ, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Υπεύθυνη Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων: Ελισάβετ Κιούρτη, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μέλος: Ναταλία Παύλου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μέλος: Λίζα Σολωμού, Πανεπιστήμιο Κύπρου  

Η Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου (Cyprus Linguistics Society – CyLing) είναι ένας επαγγελματικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας κεντρικός επαγγελματικός φορέας για όσους και όσες έχουν γλωσσολογική κατάρτιση ή/και ασχολούνται επαγγελματικά με ποικίλους κλάδους της γλωσσολογίας ή/και συναφών επιστημών.

Τα μέλη της Εταιρείας εργάζονται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου (όπως λ.χ. δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια ή κολλέγια), ή κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στη γλωσσολογία ή σε συναφή κλάδο, είναι π.χ. εκπαιδευτικοί, μεταφραστές/τριες, διερμηνείς κ.ά. Η Εταιρεία, ως επίσημος φορέας εκπροσώπησης των γλωσσολόγων της Κύπρου, θέτει ως έναν από τους βασικότερούς της στόχους την ενημέρωση του κοινού για ποικίλα γλωσσικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικά σεμινάρια και σειρές διαλέξεων εκλαϊκευτικού χαρακτήρα.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. έχει ως στόχο τη συνέχιση και ενίσχυση των πιο πάνω δράσεων, ώστε να δοθεί περισσότερη ορατότητα στην επιστήμη της γλωσσολογίας και στα πορίσματά της.

Πληροφορίες για την Εταιρεία και τη δράση της είναι διαθέσιμες στον ιστοχώρο https://cyling.org/ και στο https://www.facebook.com/CyLing.org/.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1907