«Κρατήστε τους Ασφαλείς» – Συνέδριο για Ασυνόδευτους Ανήλικους μετανάστες στην Κύπρο


Το CARDET με τη στήριξη του Hope for Children και το Μεσογειακό Δίκτυο Μετανάστευσης, διοργανώνει Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου (08:30 – 13:30 ) στο Ξενοδοχείο Classic (αίθουσα El Greco) συνέδριο υπό τον τίτλο 'Κρατήστε τους Ασφαλείς: Προσφέροντας στήριξη σε ασυνόδευτους και χωρισμένους από την οικογένειά τους ανήλικους'. Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου SAFE [SEP-210407327], έχει ως στόχο την ενδελεχή παρουσίαση και συζήτηση των υπαρχόντων δεδομένων και προκλήσεων που καταγράφονται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο όσον αφορά τους ασυνόδευτούς ανήλικους μετανάστες.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό από την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Δέσπω Μιχαηλίδου ενώ θα γίνει  ακολουθούμενη από μια παρουσίαση του προγράμματος SAFE και του υλικού που έχει διαμορφωθεί για την ενημέρωση και εκπαίδευση επαγγελματιών στην παροχή στήριξης σε ασυνόδευτους ανήλικους. Εν συνεχεία, θα διεξαχθούν δύο θεματικές συζητήσεις σε πάνελ. Στο πρώτο πάνελ, με θέμα ‘Οι αφίξεις και αιτήσεις ασυνόδευτων ανηλίκων: πραγματικότητες και ανάγκες’, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου και της UNHCR Cyprus θα κάνουν αναφορά στις υπάρχουσες διαδικασίες για τη διαχείριση των αφίξεων και των νομικών αιτημάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κύπρος. Ακολούθως, θα γίνει μια δεύτερη θεματική συζήτηση με τη συμμετοχή εκπρόσωπων από το Hope for Children, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για ‘τα δεδομένα και τις προκλήσεις στην ενσωμάτωση των ασυνόδευτων ανήλικων στην Κύπρο’.

Το συνέδριο, το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για άτομα αλλά και επαγγελματίες του χώρου να λάβουν ενδελεχή ενημέρωση καθώς και να καταθέσουν τυχόν ερωτήματα και απόψεις έχουν για το θέμα. Δηλώσεις εγγραφής μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://bit.ly/32YM9zg ή τηλεφωνικώς στο 22002100. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στα ελληνικά με παράλληλη μετάφραση στα αγγλικά.

*Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου SAFE το οποίο διενεργείται από τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, το Danish RefugeeCouncil, το CARDET και το KMOP με τη στήριξη του RightsEquality and Citizenship Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










636