Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Επιχειρηματικής Eκπαίδευσης Junior Achievement Κύπρου


Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός JuniorAchievement Κύπρου, διοργάνωσε  την Ημερίδα Επιχειρηματικής Eκπαίδευσης στο αμφιθέατρο Unescoτου Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σκοπός της Ημερίδας ήταν ηαναγνώριση της προσφοράς των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση που προσφέρεται σε μαθητές Λυκείου 15 -19 ετών από το 2013,  καθώς και η επιμόρφωσή των εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξή  τους ως επαγγελματίες εκπαιδευτικοί.

Oι ομιλήτριες στην Ημερίδα ήταν η Διδάκτωρ Αγγελική Κοκκινάκη και η Διδάκτωρ Δέσπω Κτωρίδου, Καθηγήτριες Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίες παρουσίασαν καινοτόμο πρόγραμμα σχετικά με το «Σύστημα Προώθησης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας με βάση εργαλεία Πληροφορικής». Στη συνέχεια η Χριστιάνα Ιακωβίδου, Διευθύντρια Ξενοδοχείου Κλεοπάτρα, ανέλυσε τις επιπτώσεις και τις στάσεις που πρέπει να κρατήσουμε σε πιθανές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.  Ο Γιώργος Βου, Entrepreneur and StartUp Coach περιέγραψε τη δική του ιστορία και μίλησε σχετικά για το Πώς να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση. Ακολούθως, η  Κωνσταντίνα Λογοθέτη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας PwC ανέλυσε «Τα μυστικά του Μάρκετινγκ». Τον κύκλο των παρουσιάσεων έκλεισαν οι περσινοί νικητές του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση,  τα μέλη της εταιρείας Ballywool. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το ταξίδι τους στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και ανέλυσαν πώς αυτό τους έκανε καλύτερους ανθρώπους και καλύτερους επαγγελματίες.

Η ημερίδα υπήρξε εισήγηση των μελών του Δ.Σ με σκοπό να επιβραβεύσουν τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών οι οποίοι αφιερώνουν σημαντικό χρόνο και κόπο για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Μαίρη Σεργίου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Junior Achievement Κύπρου, ο κος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Astrobank, ο Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος PwC και ο Μιχάλης Μιχαήλ, Operations Support Manager της ExxonMobil Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










827