ΕΟΚ: Εκπαιδευτικές Ημερίδες «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση»


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο Εκπαιδευτικές Ημερίδες που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου σε Πάφο και Παραλίμνι, με θέμα «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση». Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, και με κεντρικούς ομιλητές τον Χάρη Ψάλτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, και τον Μάριο Αργυρίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείο Παραλιμνίου, με τη στήριξη του Κολλεγίου Atlantis, και με κεντρικούς ομιλητές τον Μάριο Βρυωνίδη, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και τον Στέφανο Σπανέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στις δύο Ημερίδες παρουσιάστηκαν σχετικά στατιστικά στοιχεία από τη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, ενώ μάχιμοι εκπαιδευτικοί μίλησαν για σχολικές εμπειρίες που σχετίζονται με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με μεταναστατευτική βιογραφία στο δημόσιο σχολείο. Στην Ημερίδα στην Πάφο μίλησαν η Διευθύντρια Δρ Μυρούλα  Παπαγεωργίου Γεμενάρη, οι Βοηθοί Διευθύντριες Δρ Μαρία Διάκου και Δρ Χαρά Μακρυγιάννη, και η Καθηγήτρια κ. Χριστιάνα Μιχαηλίδου, και στην Ημερίδα στο Παραλίμνι μίλησαν οι Διευθυντές κ. Κυριάκος Παναγιώτου και κ. Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου ευχαριστεί όλους τους ομιλητές που συνέβαλαν στην επιτυχία των δύο Ημερίδων, τις Επαρχιακές Επιτροπές Πάφου και Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για τη διοργάνωση, τους χορηγούς, και ιδιαίτερα όλους όσοι παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τις Ημερίδες.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










978