Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 19ο Παγκύπριο Επιστημονικό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου


«Προκλήσεις και προοπτικές στο σύγχρονο σχολείο: μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 19ου Παγκύπριου Επιστημονικού Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2020 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τρεις κεντρικές ομιλίες, με τους/τις ομιλητές/-τριες να προέρχονται από τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η Σουζάνα Παντελιάδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέπτυξε το θέμα «Ενιαία Εκπαίδευση: η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία ως αναγκαία συνθήκη», η Ευαγγελία Φρυδάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στις «Κοινότητες μάθησης εκπαιδευτικών: όροι της ανάδειξής τους σε τόπους επαγγελματικής ανάπτυξης και μετασχηματισμού του εκπαιδευτικού έργου», και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέπτυξε το θέμα «Αξιολόγηση για τη Μάθηση: Καθιστώντας την αξιολόγηση των παιδιών αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας».

Παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες, στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 38 εισηγήσεις και εργαστήρια στη βάση των ακόλουθων θεματικών:

  • Σχολική Ηγεσία
  • Ειδική Διδακτική Μαθημάτων
  • Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα/Σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις
  • Νέες Τεχνολογίες
  • Διαπολισμικότητα
  • Εκπαιδευτική Έρευνα
  • Επιμόρφωση – Ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού
  • Αναλυτικά Προγράμματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου ευχαριστούν  θερμά όλους τους εισηγητές, οι οποίοι με την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία συνέβαλαν στην επιτυχία του συνεδρίου. Ευχαριστούμε επίσης το  Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του Συνεδρίου. Τέλος, ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ καθώς και το Paideia News για τη στήριξη που παρέχουν διαχρονικά στον Όμιλο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1098