Πέντε μαθήτριες από την Κύπρο στο TED-Ed Weekend στη Νέα Υόρκη


Πέντε μαθήτριες από την Κύπρο, μέλη του ESL Creative Learning TED-Ed Club, έλαβαν μέρος στο TED-Ed Weekend που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του TED στη Νέα Υόρκη το Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020. 

Το TED-Ed Weekends είναι μια ετήσια παγκόσμια διοργάνωση που συγκεντρώνει 200 μαθητές από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια αυτού, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις δικές τους ιδέες, ακούνε ομιλίες από άλλους μαθητές και λαμβάνουν μέρος σε διάφορα θεματικά εργαστήρια. 

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιούργησε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed Clubs, η οποία απευθύνεται σε μαθητές από 8 μέχρι 18 χρονών δίνοντας τους την ευκαιρία, μέσω παρακολούθησης εργαστηρίων διάρκειας περίπου έξι μηνών, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να υλοποιήσουν μια ιδέα που έχουν παρουσιάζοντάς την μπροστά σε μικρό κοινό. Μέσω των εργαστηρίων, οι μαθητές ανταλλάζουν ιδέες, κάνουν έρευνα και συνομιλούν με μαθητές από άλλες χώρες για ανταλλαγή απόψεων. 

Το ESL Creative Learning TED-Ed Club ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε δίνει την ευκαιρία κάθε χρόνο σε μαθητές, κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου, να προάγουν τον εθελοντισμό και την δημόσια ομιλία (public speaking) λαμβάνοντας μέρος σε αγγλόφωνα εργαστήρια. Τα εργαστήρια ακολουθεί μια τελική εκδήλωση όπου οι μαθητές παρουσιάζουν, μπροστά σε μικρό κοινό, τις ομιλίες τους. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος συμμετέχει σε αυτή την διοργάνωση και είναι  μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της χώρας μας, αφού θα γνωρίσουν παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, θα μοιραστούν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, θα εμπνεύσουν και θα εμπνευστούν.

Οι πέντε μαθήτριες από την Κύπρο και τα θέματα τους ήταν:

1.      Άντρεα Ευσταθίου (Λύκειο Κύκκου Β’): ‘Teentechno’

2.      Άντρεα Κτωρή (Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας): ‘Changing Lives’

3.      Ελευθερία Γρηγορίου (Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας): ‘Positivity’

4.      Μαρία Χατζηιωνά (Λύκειο Ακροπόλεως): ‘True Colors’

5.      Φιλιώ Ξενοφώντος (Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα): ‘Been There, Done That or Did I?’

Οι μαθήτριες συνοδεύονται από την εκπαιδεύτριά τους Ευανθία Πογιατζή, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και TED-Ed Club Leader, η οποία είχε επιλεχθεί από το TED-Ed το 2015 ως Innovative Educator μεταξύ εκπαιδευτών από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο TED-Ed Club του ESL Creative Learning είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος μπορεί να επικοινωνήσει με την Ευανθία Πογιατζή στο τηλ. 70000ESL (375) ή να επισκεφθεί τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/ESLCLTEDEDCLUB/Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

2092