Εκδήλωση Παγκ. Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού αφιερωμένη στον συγγραφέα Μάριο Μιχαηλίδη


Η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού πραγματοποίησε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 5:30 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μια όμορφη όσο και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο συγγραφέα Μάριο Μιχαηλίδη, συμπατριώτη μας που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αρχή στο πρόγραμμα έκανε με χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού κ. Ζαχαρούλα Μαλά, Φιλόλογος. Ακολούθησε μια ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας από τη Δρα Άντρη Παπακυριακού, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Επιστημονική Σύμβουλο της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα βιο-εργογραφικό σημείωμα του συγγραφέα από την κ. Μύρια Θράσσου, Υπεύθυνη Φοιτητικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού. Το βιο-εργογραφικό σημείωμα συνόδευαν διαφάνειες που ετοίμασε η κ. Μαρία Λουκά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού.

Σειρά πήραν οι δύο βασικές εισηγήσεις της ημέρας: «Ο Ανακριτής & Ανατολικά της Αττάλειας, Βόρεια της Λευκωσίας. Μια συνανάγνωση» από την κ. Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου, Φιλόλογο και Ποιήτρια και «Ανιχνεύοντας ένα νέο ουμανισμό μέσα από τη συλλογή διηγημάτων Έρρικα» από την κ. Μαρία Λουκά, Φιλόλογο και Συγγραφέα. Ακολούθησε  ένα όμορφο μουσικό διάλειμμα από τον Ιάκωβο Λουκά, Μουσικό. Ο Συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και το κοινό και διάβασε αποσπάσματα από το έργο του. Στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η κ. Μαρίνα Γεωργίου Μωριά, Δασκάλα, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού.      

Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συγγραφέα και να προμηθευτούν βιβλία του. 

Μαρία Λουκά

Μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1173