OMEP Κύπρου: Δραστηριότητες για να συνειδοποιήσουν τα παιδιά τους κανόνες υγιεινής


«Επίκαιρες Δράσεις για την Ενδυνάμωση Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών»

Η OMEP Κύπρου ανακοινώνει ότι «παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού τόσο στην Κύπρου αλλά και ανά το Παγκόσμιο και έχοντας ως προτεραιότητα της τα παιδιά και την προστασία τους  από το COVID – 19 συστήνει μέσα από σειρά προτεινόμενων δραστηριοτήτων την σημαντικότητα του πλυσίματος των χεριών. Παρόλο που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα περάσουμε στην επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων εντούτοις θεωρούμε ότι ακριβώς τώρα επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να διατηρούμε τους κανόνες υγιεινής για όλα τα μέλη της οικογένειας ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Σήμερα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η πρακτική πλυσίματος των χεριών είναι επιβεβλημένη για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στα νηπιαγωγεία, αλλά και στο σπίτι, όπου βρίσκονται τα παιδιά σήμερα, μπορούμε να οργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο, το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Προτάσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Σημαντικό επίσης κρίνεται να μπορούν τα παιδιά να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία και ανθεκτικότητα στις αναμενόμενες δύσκολες μέρες εγκράτειας που θα ακολουθήσουν μια που η πανδημία θα καραδοκεί. 

H OMEP Κύπρου θέλοντας να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας τόσο των παιδιών, των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών, διοργανώνει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και διαδραστικών εργαστήριων τα οποία προγραμματίζονται από μέλη του Δ.Σ. για τρεις μέρες την εβδομάδα  στις 17.00 το απόγευμα, με ημερομηνία έναρξης τις 27/5/2020 ως ακολούθως:

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ – Φωνολογικές δραστηριότητες με την Δρα Βίκυ Παναγή.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ – «Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με την φαντασία» με την Δρα Μαρία Βασιλειάδου - Εικαστικές δραστηριότητες εικονογράφησης και αφήγησης ιστοριών/παραμυθιών από διάφορες χώρες μελών της Παγκόσμιας ΟΜΕΡ.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – «Ενδυναμώνοντας την ψυχική ανθεκτικότητα γονέων και εκπαιδευτικών» με τις Δρ. Χρύσα Νίτσιου και Δρ. Μαρία Βασιλειάδου - Σειρά σεμιναρίων.

Η συμμετοχής σας και η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις μας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. Μπορείτε να λάβετε μέρος μέσα από τους συνδέσμους οι οποίοι θα αναρτώνται ξεχωριστά για κάθε δράση στην ιστοσελίδα της ΟΜΕΡ Κύπρου www.omep.com.cy  στο πεδίο Ανακοινώσεων.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους Υγεία και Ασφάλεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










994