Καταγραφή απόψεων και εισηγήσεων εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Κύπρο


Το διεθνές ερευνητικό κέντρο CARDET, με τη στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, διεξάγει Παγκύπρια έρευνα για την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στην Κύπρο. Η διεξαγωγή της έρευνας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος της έρευνας είναι να καταγράψει τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών από την προσαρμογή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με πρακτικές και εργαλεία που χρησιμοποίησαν, προκλήσεις που αντιμετώπισαν και καλές πρακτικές τις οποίες αξιοποιήσαν. Προς αυτή την κατεύθυνση, και για τις ανάγκες της έρευνας, η ερευνητική ομάδα έχει διαμορφώσει ένα ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να καταθέσουν τις απόψεις, εμπειρίες και εισηγήσεις τους ως προς την εφαρμογή της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Κύπρο μπορούν να το κάνουν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.surveymonkey.com/r/DLSchools. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και για την συμπλήρωση του χρειάζονται περίπου 15 λεπτά. Τελική προθεσμία για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου οι 30 Ιουλίου 2020.

Οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Τα πορίσματα της έρευνας θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για την εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Κύπρο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1076