Διαδικτυακό σεμινάριο για την εικονική πραγματικότητα στην εκπαίδευση


Ο ερευνητικός οργανισμός CARDET σε συνεργασία με το Youth Makerspace Larnaka και τον Οργανισμό Νεολαίας διοργανώνουν, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:00μμ, διαδικτυακό σεμινάριο για τις σύγχρονες τάσεις και εφαρμογές των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR). Το σεμινάριο, υπό τον τίτλο “Η εικονική πραγματικότητα στην εκπαίδευση”, θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν από τον  ακόλουθο σύνδεσμο: https://lnkd.in/epcx3Z7

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο Δρ. Παναγιώτης Κοσμά, εκ μέρους του οργανισμού CARDET, θα παρουσιάσει το έργο Viral Skills που υλοποιεί ο οργανισμός και το οποίο έχει ως στόχο την εφαρμογή και προώθηση  καινοτόμων τεχνολογιών στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εν συνεχεία, η Σωτηρία Βορκά από το Mobile Makerspace και ο Αντρέας Παπαλλάς, συντονιστής των προγραμμάτων Youth Makerspace και Mobile Makerspace, θα κάνουν μια λεπτομερή καταγραφή και επεξήγηση των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση. Παράλληλα, θα προβούν σε μια πρακτική παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής της μέσα από την εμπειρία τους στον χώρο του Youth Makerspace Larnaka. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου αποτελεί κομμάτι της συνεχιζόμενης προσπάθειας από πλευράς τόσο του CARDET αλλά και του Οργανισμού Νεολαίας για την υιοθέτηση και προώθηση καινοτόμων εργαλείων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και εκπαιδεύσεων που παρέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Έρια Μακρίδου στο 22 002100 ή μέσω email στο eria.makridou@cardet.org.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










886