Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου τίμησε τον εκπαιδευτικό Γαβριήλ Μηνά


O Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου τίμησε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, τον κ. Γαβριήλ Μηνά, εκπαιδευτικό, για το έργο που έχει επιδείξει στην ιστορία του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού της Κύπρου καθώς και για το συγγραφικό του έργο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η διαχρονική του αγάπη για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό.

Τον κ. Μηνά παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε το έργο και την προσφορά του τιμωμένου στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι «ο Γαβριήλ Μηνάς προώθησε και υπερασπίστηκε την ελληνική γλώσσα με ένα αξιοθαύμαστο πάθος, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι η γλώσσα είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την εθνική μας συνείδηση. Εμείς οι νεότεροι φιλόλογοι, που πορευτήκαμε σε δρόμους που ο Γαβριήλ Μηνάς άνοιξε και οριοθέτησε, θα τον ευχαριστούμε και θα του είμαστε ευγνώμονες εσαεί».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Μηνάς ευχαρίστησε αρχικά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο για την τιμητική βράβευση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της παροχής κινήτρων στους μαθητές και στις μαθήτριες του τόπου μας, ώστε να συνεχίσουν να διαγράφουν μια αξιόλογη πορεία τόσο εντός του σχολικού χώρου όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης ο Επετειακός Τόμος για τα 25χρονα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου από τον κ. Ανδρέα Παπούλα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου, στην παρουσία εκπροσώπων των χορηγών της έκδοσης που είναι το Alexander College, το Global Collage και ο ΟΠΑΠ Κύπρου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter338