Επέκταση του Προγράμματος Εκμάθησης Ελληνικών για Παιδιά με Μεταναστευτική Βιογραφία


Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, μετά και την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας ανανέωσης με το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης που χρηματοδοτεί το έργο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχιση, μέχρι τον Απρίλιο του 2022, του Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών. Το έργο υλοποιείται από το Κέντρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick και την εταιρία INNOVADE με την πολύτιμη υποστήριξη και συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επιδίωξη του έργου είναι να συμβάλει στην ένταξη των παιδιών μεταναστών στη σχολική κοινότητα και την Κυπριακή κοινωνία γενικότερα περιορίζοντας, δια μέσω των μαθημάτων ελληνικών, τους γλωσσικούς περιορισμούς που πιθανόν αντιμετωπίζουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, το έργο έχει διαμορφώσει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για παιδιά 6-12 χρόνων καθώς και υπηρεσίες διαμεσολάβησης. Δια μέσω του προγράμματος,  προσφέρονται κύκλοι μαθημάτων καλύπτοντας τέσσερα επίπεδα (Α1,Α2,Β1,Β2) σε όλη την Κύπρο. Επιπρόσθετα αναπτύσσονται διαδικτυακά παιχνίδια που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στα Ελληνικά με ένα ευχάριστο τρόπο από το σπίτι.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανανέωσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του CARDET δήλωσε ‘η υπογραφή ανανέωσης του προγράμματος μας χαροποιά ιδιαιτέρως καθώς θεωρούμε ότι είναι ένα έργο το οποίο έχει απτή συμβολή στην απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία σε ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. Κάτι που αποτελεί βασική παράμετρος και στόχος της αποστολής μας αλλά και των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που υλοποιούμε γενικότερα σαν οργανισμός. Ευχαριστούμε τα Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για τη συνεχή εμπιστοσύνη και στήριξη καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Νεολαίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο έργο και τις δράσεις του.

Το έργο υλοποιείται από το 2016 και έχει προσφέρει μαθήματα ελληνικών σε 1079 μαθητές με καταγωγή από τρίτες χώρες σε 62 σχολεία όλη την Κύπρο. Επιπρόσθετα ενέπλεξε στις δράσεις του 20 γονείς, οι οποίοι λειτούργησαν ως διαμεσολαβητές υποστηρίζοντας πέραν των 70 σχολείων στις επαφές τους με γονείς και παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά 2019-2020.

*Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου geiaxara.eu.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










542