Πράσινη Βίβλος για την Εικονική Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση


Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα VRinSight ανακοινώνει τη δημοσίευση της Πράσινης Βίβλου που έχει αναπτύξει για την Εικονική Πραγματικότητα καταγράφοντας τα υπάρχοντα δεδομένα και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται μέσω της χρήση της στον τομέα της εκπαίδευσης. Η Βίβλος περιλαμβάνει μια επισκόπηση των κύριων χαρακτηριστικών, προϋποθέσεων και εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας καθώς και εισηγήσεις και καλές πρακτικές για την καλύτερη αξιοποίηση της στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων

Επιδίωξη τη ομάδας του έργου είναι, μέσω της Πράσινης Βίβλου, να ενισχύσει τη γνώση και κατανόηση των εργαλείων, τρόπων χρησιμοποίησης αλλά και των ευκαιριών που διανοίγονται μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας. Επιπρόσθετα, επιδίωξη της είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών για τη προώθηση της ψηφιοποίησης των τομέων ανώτερης εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Προς αυτή την κατεύθυνση καταγράφει στοιχεία, εισηγήσεις και προτάσεις για να υποβοηθήσει τις εθνικές αρχές και φορείς στη διαμόρφωση στρατηγικών και στοχευμένων δράσεων για την ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν να διαβάσουν την Πράσινη Βιβλο εδώ.

 Το VRinSight είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και έχει ως στόχο, μέσω της συνεργασίας οργανισμών από τον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, να προωθήσει τη χρήση της τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Αυστρία, την Γερμανία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










686