OMEP Κύπρου: Γονείς και εκπαιδευτικοί, να έχουν προτεραιότητά τους τα παιδιά και τα δικαιώματά τους


Με ανακοίνωση της, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Παγκόσμια Οργάνωσης Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης, η Επιτροπή ΟΜΕΡ Κύπρου  αναφέρει:

«Η περσινή χρονιά σηματοδοτούσε την επέτειο 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού, από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Παρά την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των παιδιών, εκατομμύρια παιδιά σήμερα σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης και να υποφέρουν από φτώχεια, κακουχίες και πρόσφατα, την πανδημία.

Η Επιτροπή OMEP Κύπρου, Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης (OMEP), μιας Οργάνωσης που ιδρύθηκε πριν 70 χρόνια, με στόχο να υποστηρίζει και να προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα για φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα ή κοινωνική προέλευση, θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων των παιδιών, και συγκεκριμένα του δικαιώματός τους στην εξασφάλιση των στοιχειωδών αναγκών τους για παιχνίδι, ψυχαγωγία, εκπαίδευση και ψυχική υγεία.

Η Επιτροπή ΟΜΕΡ Κύπρου με αφορμή την σημερινή ημέρα διοργανώνει διαδικτυακές δραστηριότητες για παιδιά κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου 2020. Επίσης, με μεγάλη χαρά και περηφάνεια ενημερώνει το ευρύ κοινό, ότι έχει αναλάβει την αποπεράτωση του «World OMEP Artistic Project: Colour Your Rights» το οποίο συντονίζει η Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του κόσμου! Λεπτομέρειες για τα πιo πάνω θα σταλούν σε νηπιαγωγεία, σε σχολεία και θα ανακοινωθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις προσεχείς μέρες.  

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδίου, καλούμε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς, να έχουν σαν προτεραιότητά τους τα παιδιά και τα δικαιώματά τους, πιο επιτακτικά σήμερα, από ποτέ, για να μπορέσουμε στο προσεχές μέλλον να γιορτάσουμε όλοι μαζί, έμπρακτα, το παιδί στην ολότητά του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










848