ΠΑΣΥΔΥ: Να εφαρμοστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η εξ αποστάσεως εργασία


Έκκληση για επίδειξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης 

Η ΠΑΣΥΔΥ, με ανακοίνωσή της «επιθυμεί να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τις αυξανόμενες και οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας, με αφορμή και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 416 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, την απώλεια ακόμη 2 συνανθρώπων μας από τη νόσο, καθώς επίσης και την αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών από τον ιό.

Ως αποτέλεσμα της βεβαρημένης επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών σε συνάφεια και με την έκδοση της Εγκυκλίου Αρ. 1632 από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, η ΠΑΣΥΔΥ καλεί τους οικείους προϊσταμένους των Υπουργείων και Τμημάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως εφαρμόσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπου αυτό καθίσταται εφικτό, την εξ αποστάσεως εργασία.

Πρόδηλος στόχος είναι η προστασία των συναδέλφων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, με την αποφυγή του συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας με κίνδυνο τη δημιουργία νέων αλυσίδων μετάδοσης, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.  Όπως έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν, οι συνάδελφοι στη Δημόσια Υπηρεσία είναι πλέον εξοικειωμένοι με την άσκηση των καθηκόντων τους μέσω τηλεργασίας και ως εκ τούτου είναι σε θέση με την υπάρχουσα υποδομή να εργαστούν με τη μέθοδο αυτή αποτελεσματικά και παραγωγικά. Επισημαίνεται ότι η προστασία των συναδέλφων εγγυάται τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Υπουργείων και Τμημάτων του Δημοσίου και κατ’ επέκταση της απρόσκοπτης προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, που στις δύσκολες μέρες που διανύουμε αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο.

Πρόσθετα απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συναδέλφους, αλλά και προς την κοινωνία ευρύτερα, για τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Καταλήγοντας, ενόψει και των εορτών υπογραμμίζεται ότι καθηκόντως οφείλουμε να αντιληφθούμε την κρίσιμη καμπή την οποία διερχόμαστε και να συμβάλουμε όλοι με επίδειξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης στον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, ενισχύοντας έτσι, την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για επιστροφή στην ομαλότητα με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και απώλειες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










742