CARDET: Διαχείριση και περιορισμός της αμφισβήτησης στην επιστήμη


Διαδικτυακή συζήτηση: Εμπιστοσύνη στην επιστήμη σε περίοδο πανδημίας;

Η άνοδος της δυσπιστίας για την επιστήμη ως κοινωνικό αντίκτυπο της τρέχουσας πανδημίας του κορονοϊού θα τεθεί στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώνουν ο ερευνητικός οργανισμός CARDET και το Yale Center for Analytical Sciences την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 6:00 μ.μ.. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του CARDET στο Facebook και σε αυτή θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με έδρα την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην επικοινωνία της επιστήμης εξετάζοντας και αναλύοντας τη διαφορά της επικοινωνίας της επιστήμης με την εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα από καλές πρακτικές αλλά και παραλείψεις στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, που πιθανόν να οδήγησαν σε έλλειψη κατανόησης, αμφισβήτηση και δαιμονοποίηση της επιστήμης, των πρακτικών και των εκπροσώπων της.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

-    Δρ. Τάσσος Κ. Κυριακίδης - Βιοοστατιστικολόγος/ επιδημιολόγος, Καθηγητής στο Κέντρο Αναλυτικών Επιστήμων στη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστήμιου Yale (Υale School of Public Health)

-   Δρ. Λούση Αβρααμίδου - Καθηγήτρια Διδακτικής και Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Groningen

-   Δρ. Μυρτάνη Πιερή - Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας

-    Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας - Εκτελεστικός Διευθυντής του οργανισμού CARDET, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Καινοτομίας & Πολιτικής, και Αναπληρωτής Κοσμήτορας Διαδικτυακής Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτρια στον Όμιλο ‘Φιλελεύθερος’ Άντρη Δανιήλ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήσεις.

To CARDET είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Κέντρο κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει σημαντικές δράσεις και προγράμματα στους τομείς τις εκπαίδευσης και έρευνας αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς και ιδρύματα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, το CARDET έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με το YALE School of Public Health διατηρώντας από το 2015 Μνημόνιο Συναντίληψης για τη διενέργεια από κοινού δράσεων στους τομείς της έρευνας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης στην Ευρωμεσογειακή περιφέρεια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










553